Socialt

Frivillige i Ungdommens Røde Kors har åbnet en gratis biografklub for midtbyens udsatte børn.

Fredericia: Et par timer i selskab med en god film og godt selskab er bare lykken. Afslappende og behageligt.

Ungdommens Røde Kors i Fredericia har stablet et frivilligt projekt på benene, som giver udsatte børn i midtbyen adgang til sådan en oplevelse.

Med en ny, gratis biografklub får børnene adgang til en filmoplevelse i Ungdommens Hus' biograf. Det sker hver tredje søndag fra klokken 10-13 og omfatter også hygge og samvær efter filmen. Klubben blev indviet lørdag eftermiddag. Dagen før første filmforevisning.

- Det er et supergodt initiativ, siger Louis Lindholm, der er leder af Frivilligcentret i Fredericia.

- På Frivilligcentret har vi kontakt til omkring 80 foreninger og klubber. Men de er næsten alle for voksne eller ældre. Jeres biograf-projekt rækker socialt ud mod børnene, som måske tynges af mobning eller af forældrenes sygdom eller misbrug. Det kan gøre en meget stor forskel for børnene at finde et sundt sammenhold og selvværd her. Eller måske bare et par timers hygge. Det er vigtigt, siger Louis Lindholm.

På vegne af centret gav han Ungdommens Røde Kors et gavekort på 200 kroner til indkøb af popcorn eller lignende.

Hjerterum i biografsalen

Klubben, som får navnet Filmflokken, får til huse i Ungdommens Hus i Norgesgade.

Husets lille biograf har både udstyr og licenser til at vise de film, klubben vælger. Og mens der ved indvielsen blev holdt taler, kunne den lille biografs imponerende lydsystem høres nede i fællesrummet på Ungdommens Hus. Så den tekniske side af filmoplevelsen er på plads.

- Vi håber, at klubben kan blive til gavn og fornøjelse for børn, der måske ikke er så sociale til hverdag. Her kan de komme uden at skulle bekymre sig om modetøj og frisure. De kan bare hygge sig, siger Elisabeth Adriansen, der er lokalformand for Ungdommens Røde Kors.

Frivillige vil være til stede under filmforevisningerne, og i begyndelsen vil der også være en ansat pædagog til stede.

Børnenes forældre kan godt være med, men fokus er på børnene, og forældre kan evt. tage en kop kaffe i fællesrummet, mens børnene ser film sammen.

  • fyens.dk