Fredericia er blandt de bedste til at opkvalificere ledige

Blue Water Shipping i Taulov er en af de virksomheder, som har indgået en samarbejdsaftale med Fredericia Kommune om at opkvalificere medarbejdere og tage flere lærlinge. Her underskriver direktør Mikkel Ø. Kruse og borgmester Jacob Bjerrregaard (S) aftalen, der samtidig sikrer bedre rammevilkår til erhvervslivet. Arkivfoto: Dorte Brandsen

Fredericia er blandt de bedste til at opkvalificere ledige

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En ny undersøgelse fra Ugebrevet A4 viser, at Fredericia er fjerdebedst på landsplan til at tilbyde ledige uddannelse.

Fredericia: Fredericia Kommune er blandt de allerbedste, når det handler om at tilbyde ledige uddannelse og komptenceløft. Det viser en ny undersøgelse fra Ugebrevet A4.

- Fredericias virksomheder vækster, og der skabes mange nye arbejdspladser. Alene i 2017 steg beskæftigelsen i Fredericia med 300 fuldtidsbeskæftigede borgere. Det har blandt andet kunne lade sig gøre, fordi de ledige opkvalificeres til at matche virksomhedernes efterspørgsel, udtaler formand for social- og beskæftigelsesudvalget Peder Tind (V) i en pressemeddelelse.

Undersøgelsen fra Ugebrevet A4 viser, der er kæmpe forskel på kommunernes indsats. I de seks kommuner, der bruger færrest penge på opkvalificering, er under fem procent af de aktiverede under uddannelse. I de kommuner, som bruger mest, er 35 procent eller flere under uddannelse. Fredericia ligger nummer fire. 37 procent af de aktiverede ledige i Fredericia Kommune er i gang med opkvalificering eller uddannelse. Landsgennemsnittet er 17 procent.

Opkvalificering af nye ansatte

Det er især kommunerne i Nord- og Vestjylland, der sætter ind med uddannelse, mens kommunerne omkring København ikke bruger opkvalificeringsinstrumentet i særlig høj grad.

Undersøgelsen peger på, at strukturelle variabler som kommunestørrelse, ledighedsniveau og andelen af ufaglærte ikke har betydning.

Fredericia Kommune har blandt andet indgået aftaler med lokale virksomheder om opkvalificeringsprojekter for nye ansatte indenfor transport, lager og logistik.

Efteruddannelse er desuden et af hovedelementerne i samarbejdsaftalen mellem Business Fredericia, LO Fredericia og Fredericia Kommune. Her kan virksomhederne få hjælp til at få afdækket deres kompetencebehov og få lagt en plan for efteruddannelse af deres ansatte.

I 1990'erne viste tal fra Danmarks Statistik og Jobindsats.dk, at opkvalificering udgjorde hovedparten af indsatsen for at få ledige i job. Det skriver Ugebrevet A4.

Fredericia er blandt de bedste til at opkvalificere ledige

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce