Bosted

Forstander på bostedet Storskoven er anklaget for privat brug af skattekroner - et enkelt ungt menneske fra Fredericia bor på stedet.

Fredericia: En forstander for bostedet Storskoven på Fyn er anklaget for privat brug af skattekroner, der var beregnet til bostedet og stedets udsatte unge.

Berlingske gravede historien frem, og som de skriver, præsenterer forstander Emil Raun sig som familiemenneske med stort F - meget stort F åbenbart, som Berlingske sarkastisk noterer sig.

Forstanderparret har nemlig ladet Storskoven betale for flere ting i forbindelse med parrets private bolig, og ifølge bilag har bostedet sågar sørget for betaling af byggematerialer til forstanderparrets datter i Aarhus, hvilket bare er et par eksempler på den private brug af offentlige midler.

Fredericia Kommune har anbragt et enkelt ungt menneske på stedet, og formand for Børne- og Skoleudvalget i Fredericia Kommune, Ole Steen Hansen (S), siger, at kommunen vil overveje, om man også i fremtiden skal gøre brug af Storskoven. 

Fokus på den unge

- Det er sådan, at vi som kommune kun kan vælge bosteder på en godkendt portal, og det gør vi i vished om, at bostederne gør tingene korrekt på alle måder, siger Ole Steen Hansen.

Det er politisk bestemt, at tilsynet varetages fra centralt hold, og i dette tilfælde varetages det af Socialtilsyn Syd.

- Som kommune har vi pligt til to årlige personlige tilsyn, og vi gør det oftest flere gange. Her er det muligt for os at observere umiddelbart synlige mangler som dårlig trivsel, for lidt personale og den slags.

Til gengæld har Socialtilsyn Syd andre beføjelser - blandt andet i forhold til regnskaber, så Fredericia Kommune og de øvrige kunder hos bostederne har ikke på samme måde indblik i økonomiske forhold.

- Portalen med godkendte bosteder er vores filter, og vi er i Socialtilsyn Syds magt, når vi vælger. Nu må vi se, hvad de kommende undersøgelser viser, men som udgangspunkt accepterer vi naturligvis ikke privat brug af skattekroner. Vi skal dog huske, at det også er et parameter, hvordan det unge menneske har det, siger Ole Steen Hansen.

 

  • fyens.dk

Mere om emnet

Se alle
3
Tidligere forstander lånte af bosted: Har også dårlig økonomi i egne selskaber

Tidligere forstander lånte af bosted: Har også dårlig økonomi i egne selskaber

Emil Raun har flere dårlige sager

Emil Raun har flere dårlige sager

1
Under anklage: Tidligere forstander mistænkt for pengemisbrug

Under anklage: Tidligere forstander mistænkt for pengemisbrug