drabsforsøg

Datteren skal sidde i kørestol resten af livet - der burde være faldet en hårdere straf, mener forældrepar til 22-årigt offer

Fredericia: Syv års fængsel er et år mere, end retspraksis er i en sag med drabsforsøg. Men for forældrene til det 22-årige offer, som var i overhængende livsfare og resten af livet er bundet af en kørestol, er straffen ikke hård nok.

- Det burde have været længere. Vores datter er ramt resten af livet. Om nogle år er han ude af fængslet igen og kan fortsætte sit liv, lyder det fra forældrene til den 22-årige kvinde, som uden varsel blev stukket ti gange med en stor køkkenkniv af sin daværende kæreste.

Vores datter skal leve med sine skader resten af livet. Han kan komme ud om et par år og fortsætte sit liv. Det virker ikke retfærdigt.

Forældrene til 22-årigt offer 

Hun blev stukket ned bagfra og kunne ikke værge for sig eller stikke af.

Heldigt med telefon

Forældrene fulgte onsdag og torsdag fra tilhørerpladserne i Kolding retssagen mod deres tidligere svigersøn, som de aldrig havde forestillet sig ville begå drabsforsøg mod deres datter.

De havde fået stillet i udsigt, at de skulle vidne i sagen, men det skete ikke.

I stedet fulgte de vidneudsagnene, som blev afgivet fra eks-svigersønnen, datteren, lægerne og betjenten, der nåede først frem. Og de lyttede med, da anklageren valgte at spille datterens hjerteskærende opkald til 112 minutterne efter, at hun var blevet stukket ned.

- Det var fantastisk heldigt, at hun havde sin telefon på sig. Hun kunne jo ikke bevæge sig efter, at hun var blevet stukket, siger forældrene, der måtte vente i uvished på, at lægerne erklærede datteren uden for livsfare efter de mange dybe stik i hele kroppen.

Det var drabsforsøg

Den 23-åriges forsvarer forsøgte at få retten til at behandle sagen som grov vold. Han nævnte i den forbindelse domme på ned til tre års fængsel.

- Det var helt uforståeligt, og jeg var nervøs for, at de kunne overveje det. Men heldigvis holdt dommeren fast i, at der var tale om et drabsforsøg. Det er vi tilfredse med, siger faderen til den 22-årige.

Den unge kvinde har fået tildelt en handicapvenlig lejlighed, som hun skal flytte ind i snarest. Indtil videre bor hun hjemme hos forældrene i Vejle Kommune.

  • fyens.dk

Mere om emnet

Se alle
Stak kæreste 10 gange: 23-årig skal syv år i fængsel for forsøg på manddrab

Stak kæreste 10 gange: 23-årig skal syv år i fængsel for forsøg på manddrab

Voldsomt drabsforsøg: Anklager kræver syv et halvt år