ewii

  • Middelfarts borgmester, Steen Dahlstrøm (S), har besluttet at trække sig fra formandsposten i energikoncernen Ewii A/S.
  • Den 15. august skulle repræsentantskabet stemme om mistillid til formanden.

Trekantområdet: Efter næsten 20 år i formandsstolen trækker Middelfarts borgmester, Steen Dahlstrøm (S), sig fra posten. Det sker med øjeblikkelig virkning.

Borgmesterens tilbagetræden sker præcis en måned efter, Knud Steen Larsen fra Odense måtte gå af som administrerende direktør for Ewii efter længere tids kritik af blandt andet hans involvering i investeringer sammen med nogle af Ewiis nærmeste samarbejdspartnere og en markant lønforhøjelse på et tidspunkt, hvor den primære drift i Ewii gav et underskud på 122 millioner kroner.

Sagerne om Knud Steen Larsen

Avisen Danmark afslørede i maj, at Ewiis administrerende direktør, Knud Steen Larsen, i et privat selskab Othania Invest A/S havde investeret millioner af kroner sammen med flere af energikoncernens vigtigste samarbejdspartnere, blandt andet direktøren for Munck Gruppen i Nyborg.


"Utvivlsomt inhabilt" kaldte en professor og ekspert i selskabsret Knud Steen Larsens sammenblanding af koncernens interesser med han egne private investeringer.


Kort tid efter kunne Energiwatch afsløre, at Ewii-direktøren under stor modstand fra et mindretal i bestyrelsen havde købt det underskudsgivende fynske selskab Digizuite, hvis direktør Søren Skovbølling og Knud Steen Larsen afviste nærmere kendskab til hinanden, selv om de via et sponsornetværk havde været på flere længere rejser sammen.

I juni forlod Knud Steen Larsen på en ekstraordinær generalforsamling sin post som næstformand i Energi Danmark A/S, hvis administrerende direktør Jørgen Holm Vestergaard også har investeret i selskabet Othania Invest A/S, som Knud Steen Larsen har stiftet sammen med sine to sønner.

Senere kunne Morgenavisen Jyllands-Posten afsløre, at Knud Steen Larsen sammen med sin kone og to sønner via Ewiis sponsornetværk i fodboldklubben OB har været på luksusrejser til blandt andet Champions League-fodbold i Europa, på krydstogt i Middelhavet samt senest en tur til Shanghai i Kina.

I forbindelse med et bestyrelsesmøde 13. juni kom det frem, at lønnen til direktionen i Ewii, der ud over Knud Steen Larsen tæller økonomidirektør Jens Christian Sørensen, siden 2010 næsten er fodboblet fra 5,2 til 9,7 millioner kroner sidste år.

Alene sidste år steg lønnen med 24 procent, selv om forretningen ikke er vokset, og den primære drift gav et underskud på 122 millioner kroner.

"I forlængelse af (Knud Steen Larsens tilbagetræden, red.) har bestyrelsen besluttet at fremrykke det kommende møde i repræsentantskabet til den 15. august, så repræsentantskabet kan blive orienteret om baggrunden og oplæg til justering af strategien for Ewii."

"Der er en enig bestyrelse bag disse beslutninger. Men jeg har også bemærket, at der er rettet kritik mod min person. Denne kritik skal ikke stå i vejen for det, der er den vigtigste opgave for Ewii nu - nemlig at se fremad," skriver Steen Dahlstrøm i en pressemeddelelse onsdag middag.

"Derfor har jeg også besluttet, at det er det rigtige tidspunkt at træde tilbage fra såvel bestyrelse som repræsentantskab. På den måde kan repræsentantskabet i august vælge en ny formand, der kan stå i spidsen for denne proces."

"Jeg har været bestyrelsesformand i Ewii siden etableringen af Trefor i 1999. Der har været en stærk udvikling i aktiviteterne, og samtidig har Ewii i dag en af de laveste netpriser på el i Danmark. Jeg er stolt over de resultater, Ewii har nået, men jeg er som sagt også kommet frem til, at det er det rette tidspunkt, at der kommer nye kræfter til," siger Steen Dahlstrøm.

På rmødet 15. august skulle repræsentantskabet have stemt om fortsat tillid til Steen Dahlstrøm som formand for Ewii og til resten af bestyrelsen.

Carl C. Poulsen, som er næstformand i bestyrelsen, er konstitueret formand, indtil Ewii holder repræsentantskabsmøde 15. august.

  • fyens.dk

Mere om emnet

Se alle
Ewii-bestyrelse skal gennem tillidsafstemning

Ewii-bestyrelse skal gennem tillidsafstemning

4
Dahlstrøm afventer: Mistillids-afstemning kan afsætte formanden

Dahlstrøm afventer: Mistillids-afstemning kan afsætte formanden

Dahlstrøm frygter ikke, at Ewii-krisen forplanter sig

Dahlstrøm frygter ikke, at Ewii-krisen forplanter sig