Brystkræft-ramte får gode råd om lymfødem

Initiativgruppen bag Dansk Brystkræft Organisations kreds Trekantområdet: Gitte Laursen (t.v.), Susanne Elmelund Sloth, Lone B. Hansen og Karen Sundbøll, står bag tema-aftenen om lymfødem i Sundhedscenter Kolding. Privatfoto

Brystkræft-ramte får gode råd om lymfødem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dansk Brystkræft Organisations nye kreds i Trekantområdet står bag tema-aften i Sundhedscenter Kolding.

Vejle/Kolding: Lymfødem er en almindelig senfølge af behandlingen i forbindelse for kvinder med brystkræft.

Dansk Brystkræft Organisations kreds i Trekantområdet, der blev stiftet i fjor, sætter fokus på lymfødem ved en tema-aften tirsdag 6. februar i Sundhedscenter Kolding, Sygehusvej 6 i Kolding. Tema-aftenen er for kvinder, der har udviklet lymfødem samt kvinder, der gerne vil vide mere om forebyggelse.

Her kan deltagerne møde lymfødem-terapeut Anette Speyer, Sygehus Lillebælt, og fysioterapeut Mette Hansen, Sundhedscenter Kolding. De giver et oplæg om træning generelt og hvordan man forebygger at få lymfødem.

På tema-mødet kan deltagerne se forskellige hjælpemidler, som nu f.eks. armstrømper, der kan være til hjælp i forbindelse med lymfødem.

Inger Jakobsen og lymfeterapeut Patricia Braun-McKnight fra Sahva viser forskellige produkter, der kan bruges i behandling af lymfødem. Blandt produkterne er nye nat-bandager.

Hverken hudfarvet eller ubehageligt

Lotte Seheim fra firmaet Livja, der selv har haft brystkræft, deltager også i mødet for at vise firmaets produkter. Det er kompressionsærmer og handsker fra serien "Lymphedivas", som er udformet således, at kvinder ikke skal ligne patienter resten af livet.

- Livet med lymfødem behøver hverken at være hudfarvet eller ubehageligt. Det kan være flot og lækkert samtidig med, at lymfødemet får den rigtige kompression, siger Lotte Seheim.

Det er gratis at deltage i mødet, der begynder klokken 19 og strækker sig frem til 21.30.

Brystkræft-ramte får gode råd om lymfødem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce