Broarbejde på Lillebælt trækker voldsomt ud - men folk i Snoghøj kan sove bedre

Aften- og nattearbejde på Den Gamle Lillebæltsbro, som denne sommer renoveres, har generet naboer i Snoghøj, hvor der naturligt nok soves med åbne vinduer i heden. Men nu drosler Vejdirektoratet ned for støjen i de sene timer. Det er omvendt med til at forlænge broarbejdet betragteligt - hvad handlende på Fyns-siden har beklaget. De dykker i omsætning, fordi den vigtige trafik- og kundekanal mellem Middelfart og Fredericia er spærret for biler. Foto: Peter Leth-Larsen

Broarbejde på Lillebælt trækker voldsomt ud - men folk i Snoghøj kan sove bedre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Handlende på Fyns-siden beklager forsinkelser og yderligere spærring af Den Gamle Lillebæltsbro. Naboer på Jyllands-siden fik noget ud af at klage over støj.

Fredericia: Mens næringsdrivende i Middelfart beretter om dyk i omsætningen på grund af renovering af Den Gamle Lillebæltsbro og deraf følgende lukning for biler - og beder Vejdirektoratet skynde sig - så glæder andre sig over, at lukningen nu forlænges.

Den forlænges endda betragteligt. Fra 20 uger i år og 20 uger næste år til 20 uger her i 2018, 35-40 uger i 2019 og måske også nogle uger i 2020.

Beskeden fra Vejdirektoratet kom i denne uge, og både på Brovejen lige ved broen på Fyns-siden og i Middelfarts centrum fortæller handlende om færre kunder, fordi forbindelsen er kappet. Ikke mindst færre kunder fra Taulov og Snoghøj, fornemmer man i kiosker, spisesteder og forretninger.

Efter klager: Så meget støjer broarbejdet
Hvor meget har det så støjet i eksempelvis Snoghøj fra natarbejde på broen denne sommer?Der er ifølge Mogens Bak Hansen, direktør for vækst, teknik, miljø, kultur og idræt i Fredericia Kommune, flere forhold, der skal tages hensyn til:

- Men det typiske er, at vi ved bygge- og anlægsarbejder accepterer støjbelastning på 70 decibel fra klokken 7 til 18 hverdage og lørdage. Fra 18 til 7 bør støjbelastningen ikke være over 35-40 decibel, så de nærmeste har mulighed for uforstyrret nattesøvn.

Belastningen var imidlertid oppe omkring 70 decibel i aften- og nattetimer.

Mindre nattestøj

En af årsagerne til forlængelsen af renoveringen er, at det hidtidige larmende døgnarbejde med at udskifte genstridigt, gammelt beton i vejbanerne, nu drosles ned.

Generne har været forstærket af tørken, hvor mange bro-naboer på Fredericia-siden naturligt nok sover med åbne vinduer.

Så det er dem, der omvendt formentlig glæder sig over, at renoveringen forlænges i 2019 og eventuelt må tillægges en ekstra etape i 2020.

Nattestøj undgås ikke helt
Selvom Vejdirektoratet minimerer støjende natarbejde på Den Gamle Lillebæltsbro på grund af naboklager fra Snoghøj, vil der undervejs i år og næste år stadig være enkeltstående meget støjende aktiviteter, der teknisk set ikke kan afbrydes, og som derfor vil ramme ind i tidsrummet 18-07.Det oplyser Fredericia Kommune efter dialog med Vejdirektoratet.

Det gælder for eksempel meget store betonstøbninger.

For larmende om natten

- Fredericia Kommune har som miljømyndighed i slutningen af juni og først i juli modtaget klager fra beboere over støjende arbejde i forbindelse med renovering af broen.

Det oplyser Mogens Bak Hansen, direktør for vækst, teknik, miljø, kultur og idræt i Fredericia Kommune:

- Klagerne gik på støj i natperioden. Klagerne viste sig at være berettigede, og på den baggrund har vi taget kontakt til Vejdirektoratet og forelagt dem klagerne og redegjort for de støjvilkår, vi som myndighed på det område kan acceptere.

- På baggrund af denne dialog besluttede Vejdirektoratet at tilrettelægge det videre arbejde således, at de meget støjende aktiviteter lægges i dagstimerne, forklarer Mogens Bak Hansen i en mail til Fredericia Dagblad.

Projektleder i Vejdirektoratet, Shahriar Honar, fortæller, at han forventer, at det næste år bliver nemmere at udnytte natten til arbejde, når man nærmer sig Middelfart-siden, hvor beboelserne ligger længere væk fra Den Gamle Lillebæltsbro, end tilfældet er i Snoghøj-området.

I dialog om trafikbøvl

Men generelt er Fredericia Kommune ærgerlig over, at den omfattende istandsættelse af Den Gamle Lillebæltsbro må forlænges - hvad der ikke kun skyldes støj og naboklager.

- For der er ingen tvivl om, at arbejdet generer mange mennesker på begge sider af bæltet. Vi er af den opfattelse, at Vejdirektoratet allerede er indstillet på at gøre, hvad der er teknisk muligt for at begrænse anlægsperioden mest mulig, lyder meldingen fra direktør i Fredericia Kommune, Mogens Bak Hansen:

- Afslutningsvis skal det nævnes, at Fredericia Kommune løbende er i dialog med Vejdirektoratet i forhold til justering af Vejdirektoratets signalanlæg ved motorvejsramperne, således at de trafikmæssige gener minimeres.

Broarbejde på Lillebælt trækker voldsomt ud - men folk i Snoghøj kan sove bedre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce