Brandfolk og virksomheder var tilfredse med øvelse med fejl

Beredskabsmester Carsten Madsen (t.h.) stod for de praktiske detaljer ved øvelsen i samarbejde med virksomhederne. Han var på pletten for at observere og briefe om udfordringer til kollegerne. Foto: Peter Leth-Larsen

Brandfolk og virksomheder var tilfredse med øvelse med fejl

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der blev begået fejl under øvelserne på henholdsvis AGA A/S og DS Smith tirsdag, og dermed blev der sat fokus på områder, der skal trænes og detaljer, der skal forbedres.

Taulov: Både virksomheder og brandfolk fra TrekantBrand i Fredericia og beredskabsstyrelsen havde på forhånd håbet, at der ville ske fejl under dagens øvelser på AGA A/S og DS Smith på C.F. Tietgensvej - Og det gjorde der.

- Det er fejlene, vi lærer af til den dag, vi måske står på virksomheden i en skarp situation. Derfor har det været rigtigt godt at komme ud at besøge virksomhederne på denne måde, så både de og vi har kunnet sætte fokus på områder, vi skal være særligt opmærksomme på, siger leder Claus Olsen fra TrekantBrands operativeafdeling.

Den opfattelse deler beredskabsmester Carsten Madsen fra TrekantBrand i Fredericia.

- Det var en rigtig god øvelse, hvor vi virkelig kunne tage noget med hjem alle parter. Det kunne ikke have været bedre, siger han tilfreds.

Begge fulgte dagens øvelser fra sidelinjen og noterede sammen med virksomheden punkter, som indgik i den efterfølgende evaluering.

Det er fejlene, vi lærer af, og som gør os skarpe til den dag, det måske er alvor.
Operativleder Claus Olsen
Med et udslip af nitrooxygen skulle der bæres åndedrætsværn hos de brandfolk, der var i direkte indsats med at få den fastklemte
Med et udslip af nitrooxygen skulle der bæres åndedrætsværn hos de brandfolk, der var i direkte indsats med at få den fastklemte "person" fri. Om flere skulle have været iført sikkerhedsudstyret var blandt de punkter, som man nu evaluerer på. Foto: Peter Leth-Larsen

Stort udbytte

Fra begge virksomheder deltog egne røgdykkere i de to øvelser, og det fungerede optimalt. Begge virksomheder blev klar over vigtigheden af, at der er et uddannede interne folk parat til at hjælpe til med lokalkendskab, når beredskabet rykker ind.

Inde på AGA blev det klart, at en enkel ting som et kort over virksomhedens indretning er en vigtig detalje at kunne dele med beredskabet.

- Virksomheden havde et kort, og det skal indsatslederen have udleveret med det samme. Vi fik også drøftet, hvordan man mest hensigtsmæssigt tager imod beredskabet, som virksomhederne nu vil lægge ind i deres planer, siger Claus Olsen.

Grundlæggende gav øvelsen beredskabet og virksomhederne et indblik i hinandens arbejde og fra begge sider var der begejstring for øvelserne.

- Det har været udbytterigt fra begge sider og det vil være oplagt at gentage det med andre virksomheder. Både gamle virksomheder, som måske har fået ny indretning eller nye folk, og nye virksomheder, hvor det vil være en god måde at lære dem at kende, siger Claus Olsen.

Brandfolk og virksomheder var tilfredse med øvelse med fejl

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce