5. maj udkommer Thomas Bankes bog om sin borgmestertid med misbrug af morfin - Under titlen Borgmester på stoffer.

Fredericia: 5. maj udkommer den ventede bog om tidligere borgmester Thomas Bankes år som borgmester. Han fik borgmestertitlen i 2010, men måtte forlade posten efter tre år, som han i dag ser tilbage på som en menneskelig deroute.

I Borgmester på stoffer fortæller han sin historie, og han skåner på in­gen måde sig selv. Det er en bog om en ufattelig menneskelig nedtur, men også en bog om at rejse sig igen, lyder det i en pressemeddelelse fra forlaget Peoples Press.

Bogen er Thomas Bankes personlige historie fortalt til journalisten og forfatteren Henrik Qvortrup. Historien om hvordan Thomas Banke endte som misbruger i jakkesæt på evig jagt efter medicin. Den bliver fortalt hudløst ærligt, og en misbrugers sind bliver blotlagt.

I bogen følger man Thomas Banke fra første dag som borgmester, gennem misbruget og ud på den anden side, hvor han er i dag.

Thomas Banke blev valgt som landets yngste borgmester i 2010. Han var 28 år. Samtidig lykkedes det for første gang i Fredericias historie at få et borgerligt flertal.

I november 2013 skrev Fredericia Dagblad første gang om Thomas Bankes misbrug, og det blev enden på borgmesterkarrieren, som officielt sluttede den 10. januar 2014, da Thomas Banke på et pressemøde meddelte, at han trak sig.

I bogen afslører han, at misbruget stod på under stort set hele hans borgmestertid. Han blev misbruger og tog al den medicin, han kunne komme i nærheden af.

  • fyens.dk