Godtgørelser

Opsigelse af samarbejdet med en kommunaldirektør i februar 2014 er årsagen til, at Fredericia Kommune har brugt 2,6 mio. kr. på godtgørelser til topfolk i TV2s undersøgelse.

Fredericia: Det var opsigelse af samarbejdet med daværende kommunaldirektør Tim Jeppesen, der er årsagen til, at Fredericia Kommune har brugt 2,6 millioner kroner i godtgørelse til topchefer. TV2 har lavet undersøgelsen, som viser, at de danske kommuner siden 2014 har brugt knap en kvart milliard kroner på godtgørelser til topchefer.

- Beløbet handler om en person. Et enigt byråd godkendte at stoppe samarbejdet med kommunaldirektøren i begyndelsen af 2014, fortæller borgmester Jacob Bjerregaard (S).

Ifølge TV2 mener eksperter, at kommunale godtgørelser til fyrede topchefer er spild af penge. Jacob Bjerregaard vil da også hellere bruge pengene på velfærd, men det er ikke altid en mulighed, fortæller han.

Har droppet åremålskontrakter

- Jeg vil helst bruge pengene på varme hænder, men der er kontrakter, vi er bundet af og nødt til at overholde. I dette tilfælde var det en åremålskontrakt, hvor man er sikret flere års løn ved opsigelse. Fremadrettet har vi ansat på almindelige kontrakter, fortæller han.

- Hvad står der om godtgørelse i disse kontrakter?

- Der er opsigelse, og topchefer får meget længere opsigelse end almindelige medarbejdere. Det kan vi som byråd ikke gøre noget ved. Det er overenskomstbestemt. Vi kan slet ikke få direktører, medmindre vi laver kontrakt med længere opsigelse end almindelige medarbejdere, forklarer Jacob Bjerregaard.

  • fyens.dk