Sundhed

Nærhed til lægevagt og nye senere lukketider gør udslaget. Men konkurrent er lidt ærgerlig og synes, hun havde gode argumenter.

Fredericia: Axeltorvs Apotek bliver det nye vagtapotek i Fredericia fra 2018 og fem år frem.

Det har Lægemiddelstyrelsen afgjort. Fredericias andet apotek, Løve Apoteket, havde også søgt, og afslaget ærgrer apoteker, Lene Landsgrav:

- Vi havde i forvejen selv udvidet vores åbningstider på vores apotek ved Vestcentret til mere, end Axeltorvs Apotek har i dag. Nu skal Axeltorv udvide deres åbningstider, fordi reglerne om vagtapoteker foreskriver det. Det får de jo så penge for.

Apotek bygger om

Fredericia Axeltorvs Apotek står foran en ombygning i to etaper.Den første er i gang, fortæller apoteker, Tine Klingsten Nielsen, som også driver apotek på Vesterbrogade samt i Middelfart og Strib. I 2018 åbner hun desuden filial i Fredericias nye sundhedshus i det gamle sygehus.

Her og nu kommer der nyt inventar på Axeltorv, og salgsrummet og ekspeditionen udvides og lysnes. Forsendelsesafdelingen flytter op i den nye filial næste år, hvad der giver yderligere plads til nye varer og bedre præsentation af det nuværende sortiment.

Ikke ren profit

Honoraret fra det offentlige for at være nyt vagtapotek er dog ikke et, man kan forhandle om eller over- eller underbyde, oplyser viceadministrerende direktør i Apotekerforeningen, Dan Rosenberg Asmussen.

Om apotekerne herhjemme reelt tjener på den nye ordning - der er et resultat af et overordnet sparekrav fra et folketingsflertal - er også usikkert. Det vurderer både Lene Landsgrav fra Løve Apoteket og apoteker Tine Klingsten Nielsen fra Fredericia Axeltorvs Apotek. Flere ting gør sig gældende. Blandt andet hvor mange personaleressourcer, der anvendes i et nyt vagtapotek.

Tine Klingsten Nielsen agter at normere godt. For at give den rette service, og netop optimal faglig service er som bekendt noget, et apotek gerne vil kendes på og sætter en ære i.

Lene Landsgrav argumenterede i sin ansøgning, at parkeringsmulighederne er fine ved Vestcentret, og at kunder fra Middelfart og Vestfyn har kortere til Fredericia Løve Apotek Vestcentret.

Omvendt ligger Fredericia Axeltorvs Apotek tættere på midtbyen og på lægevagten i sundhedshuset i det tidligere Fredericia Sygehus, peger Tine Klingsten Nielsen på.

Lægemiddelstyrelsen har som sagt afgjort sagen i denne omgang, men Region Syddanmark er blevet hørt på grund af lokalt og regionalt kendskab til nettet af apoteker.

- Vores mål har været at sikre bedst mulig adgang til apoteker for vores borgere, forklarer Frank Ingemann Jensen, praksischef i regionen, til Fredericia Dagblad:

- Vi gjorde overfor Lægemiddelstyrelsen gældende, at Løve Apoteket i Vestcentret ganske rigtigt har længere åbningstider allerede i dag, og at nye og længere åbningstider på Fredericia Axeltorvs Apotek jo derfor overordnet vil give bedre adgang for flere borgere.

Han anerkender, at Fredericia Løve Apotek Vestcentret selv har taget initiativ til længere åbent:

- Men det er nok fordi, det er en god forretning.

Tæt på lægevagt

Axeltorvs Apotek er også tættere på lægevagten, anfører Frank Ingemann Jensen fra Region Syddanmark.

Fredericia Løve Apotek har dog tillige apotek i Jyllandsgade i midtbyen.

I Fredericia driver apoteker Tine Klingsten Nielsen Fredericia Axeltorvs Apotek og Vesterbrogades Apotek. Næste år åbner hun filial i Fredericia Kommunes sundhedshus.

Apoteker Lene Landsgrav driver Fredericia Løve Apoteket Centrum i Jyllandsgade, Løve Apoteket Lillebælt Løvbjerg på Strevelinsvej og Fredericia Løve Apotek Vestcentret.

  • fyens.dk

Mere om emnet

Se alle
Nye sparekrav: Vi skal køre rigtigt langt efter medicin i 2018

Nye sparekrav: Vi skal køre rigtigt langt efter medicin i 2018

Apotekerformand: Ikke let, men medicinen er sikret

Apotekerformand: Ikke let, men medicinen er sikret

Glemt p-pillen? Efter nytår kan du godt glemme at spørge natlægen om en

Glemt p-pillen? Efter nytår kan du godt glemme at spørge natlægen om en