Kommunikation

Syvårig fra Kirstinebjergskolen samlede en hilsen, der var kommet langvejs fra, op på stranden. Hun og vennerne svarede. Nu er der snold til alle.

Fredericia: For nylig var Anna Kyhl fra Bodilsvej i Fredericia på ferie.

I Thorsminde ved Vesterhavet fandt hun sammen med sin familie den 25. marts en flaskepost. Med hilsen og silikoneforsegling.

- Min far så, der lå noget i vandet, og så samlede vi den op og åbnede flasken. Der var et brev i, fortæller Anna, som går i 0. klasse på Kirstinebjergskolen på Indre Ringvej.

Min far så, der lå noget i vandet, og så samlede vi den op og åbnede flasken. Der var et brev i

Anna Kyhl, syv år

Hilsenen var fra Hannelore og Richard Fischer på den tyske vadehavsø, Borkum. Den vestligste af de tyske østfrisiske øer. Sidste stop inden Holland.

Brev og tegninger retur

- Jeg tog flasken og brevet med i skole, forklarer Anna Kyhl.

Hun ville gerne dele oplevelsen med sine kammerater, og de syntes, det var megaspændende, svarer de med et rungende jaaaa!

Lærer, Kristine Holch, fortæller:

- Vi snakkede om, hvad en flaskepost er, og så et kort, der viste, hvor Borkum ligger henne, og så tegnede alle børnene en lille tegning, som vi sammen med et brev sendte retur med posten.

Moin! og slik fra Tyskland

"Moin moin und Hallo", havde hr. og fru Fischer blandt andet skrevet i brevet i flasken, og Kristine Holch forklarer, at parret øjensynligt i mange år har sendt flasker afsted og fået søde hilsner tilbage.

Selv fra den anden side af jordkloden. Fra Borkum til Thorsminde er der godt 300 kilometer i lige linje. Klassens kvittering til Hannelore og Richard resulterede torsdag i en hel kasse med slik, som øboerne har sendt op til børnene. De har næsten ikke kunnet vente med at smage, men alligevel gjort det, fordi Fredericia Dagblad skulle kigge ind, fortæller deres lærer. Først stod den dog på mere sunde madpakker, inden Haribo-poserne og guldchokoladepengene blev sat til livs.

Og så var der også enighed om, at det kunne være sjovt selv at sende flaskeposte ud i bølgerne. Hvem ved, hvor hilsnerne fra skolen på Indre Ringvej så ender?

  • fyens.dk