Opskrift: Sesamkiks med dilddressing

Foto: Skovdal.dk

Opskrift: Sesamkiks med dilddressing

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Opskriften på både kiks og dip er lavet sådan lidt hovsa. Vi havde en rest dej - og madspild er jo noget værre noget - så jeg testede lige, om man kunne lave en slags kiks af dejen. Jeg synes selv, at det er lykkedes helt fint. Vi havde også lige en rest cremefraiche stående. Så igen, hvad skal vi lige putte i? Jeg vil dog sige, at jeg fik lidt tårer i øjnene, da jeg smagte den, idet vores dijonsennep er meget stærk.

Giver cirka 25 kiks:

20 g gær

500 g fuldkornsmel

3,5 dl vand

1 tsk. salt

2 spsk. sesam

½ dl olie

Dilddressing:

3 dl cremefraiche

1 potte dild

1 spsk. dijonsennep

1 usprøjtet citron

Opløs gæren i lunken vand og tilsæt salt og mel. Lad dejen hæve en halv times tid ved stuetemperatur. Rul dejen helt fladt ud og drys med sesamfrø. Rul en ekstra gang ud og pensl med olie. Skær passende størrelser kiks, for eksempel 5 x 7 centimeter. Bag dem i oven ved 200 grader varmluft i cirka otte minutter. Rør imens en dressing af cremefraiche, hakket dild, dijonsennep og revet skal fra en hel citron. Tilsæt eventuelt lidt salt, hvis det er en fed cremefraiche.

Server som tapas med lidt pølse til, eller som en lille madpakkesnack.

Opskrift: Sesamkiks med dilddressing

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce