Jeg havde min mor og far til at købe ind for mig til retter, som jeg skulle have lavet, testet og fotograferet. Mine forældre tilbragte tre timer i Bilka. Årsagen var, at nok har Bilka alt, men det kan være svært at finde. Især når man ikke ved, hvad quinoa er.

Quinoa er et frø, som bliver dyrket i blandt andet Sydamerika. Her har det været dyrket i Andesbjergene i cirka 6000 år. Det er meget næringsrigt, og man ser det mere og mere i salater. Quinoa er fyldt med proteiner og fibre. Hvis du googler quinoa - hvilket jeg også har gjort - vil du opdage, at det er tæt på, at du kan leve dobbelt så lang tid, hvis du bare spiser quinoa - altså ifølge diverse opslag på nettet.

2 stk. kalveentrecote

175 g sort quinoa

4 dl vand

½ tsk. groft salt

½ spsk. fintrevet citronskal (usprøjtet)

2 spsk. friskpresset citronsaft

1 finthakket fed hvidløg

1 finthakket rødløg

¼ finthakket rød chili

1 tsk. sukker

½ tsk. groft salt

1 bakke spæde salater

Kog quinoa i vand tilsat salt efter anvisning på pakken og lad det dryppe af. Bland revet citronskal, citronsaft, hvidløg, rødløg og chili. Vend med sukker og salt og lad det stå og trække, mens bøfferne grilles og skæres ud i strimler. Vend det let afkølede kød i dressingen. Vend quinoa i. Til sidst vendes det hele med salaten.