Flexafregning på el


Flexafregning på el

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der bliver stadig større behov for, at vi som elkunder bliver mere fleksible og flytter vores elforbrug væk fra de tidspunkter, hvor mange bruger strøm, og hvor elsystemet udsættes for den største belastning.

Fra politisk side har man derfor besluttet at indføre flexafregning, der skal give os et økonomisk incitament til at flytte vores forbrug til tidspunkter, hvor der ikke er så stor belastning på elnettet.

Flexafregning bliver indført gradvist frem mod udgangen af 2020, hvor alle husstande i Danmark skal kunne flexafregnes. Det er dog p.t. usikkert, hvornår husstande med solceller kan flexafregnes.

For at du kan få flexafregning, skal din elmåler være skiftet til en elmåler, der kan aflæses automatisk - også kaldet en fjernaflæst elmåler - og elmåleren skal være timeaflæst. Når din elmåler opfylder begge kriterier, og dit netselskab har god kontakt til elmåleren, beslutter dit netselskab, hvornår din elmåler bliver flexafregnet og meddeler dette til din elleverandør. Det er altså dit netselskab, der styrer, hvornår din elmåler overgår til flexafregning.

Betaling for dit elforbrug

Med flexafregning får du mulighed for at blive afregnet for dit faktiske elforbrug time for time. Det betyder, at du kan spare penge ved at flytte dit elforbrug til tidspunkter, hvor elprisen er lav. Det er den typisk om natten, og når vinden blæser.

Har du hos din el-leverandør valgt et elprodukt med en spotpris, vil du, når du overgår til flexafregning, kunne få gavn af at flytte dit elforbrug til de tidspunkter, hvor elprisen er lav. Din gevinst ved flexafregning vil afhænge af, hvor meget strøm du bruger, samt dine muligheder for at flytte dit forbrug.

Har du valgt et elprodukt med en fastpris vil flexafregning ikke komme til at påvirke din elpris, da du betaler det samme for din strøm, uanset hvornår du bruger den. Det betyder, at du ikke skal bekymre dig om, hvorvidt elprisen er høj eller lav.

Betaling for transport af din el

Måske har du hørt, at det bliver dyrere at bruge strøm på nogle tidspunkter. Det gælder kun, hvis du bor i et netområde, hvor netselskabet har valgt at indføre differentieret betaling for transport af el. Det sker reelt, fordi der kan forekomme flaskehalse i leveringen af strøm. Med en prispræmie til kunden ønsker man at motivere kunden til at flytte forbruget til et andet tidspunkt. Når netselskabet indfører differentiereret betaling for transport, vil det være billigere at få leveret strøm i nogle tidsrum, mens det i andre tidsrum er dyrere. Det er typisk om vinteren i tidsrummet mellem kl. 17 og 20, at betalingen vil være højere.

Energi Fyn har ikke valgt at indføre differentieret betaling for transport af el, fordi vores elnet med den nuværende belastning ikke har flaskehalse. Det betyder, at det ikke koster mere eller mindre for dig at bruge strøm på et specifikt tidspunkt, hvis du bor i Energi Fyns netområde.

Det er dit lokale netselskab, der beslutter, hvordan du bliver afregnet for transport af el, men det er via regningen fra din elleverandør, at beløbet opkræves.

Du kan læse mere om flexafregning på www.energfyn.dk/flexafregning. Her har vi blandt andet samlet svarene på en række typiske spørgsmål.

Flexafregning på el

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce