Zimbabwe ifølge Wolle


Zimbabwe ifølge Wolle

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Zimbabwe har under Robert Mugabe udviklet sig til at være et land i opløsning. Mellem fire og fem millioner mennesker menes at være på flugt ud af en befolkning på knap 13 millioner, og gennemsnitslevealderen er faldet fra 65 til 33 år. Alt peger da også på, at Mugabe i marts tabte valget til fagforeningsmanden Morgan Tsvangirai, men Mugabe nægter at afstå magten. Wolle Kirk, der selv flere gange har været tilforordnet ved Mugabes svindelvalg, har mødt begge mænd:

- Mugabe er utroligt selvcentreret og dårlig til at lytte. Han er kolerisk, og så er han verdensmester i psykisk terror. Det er i virkeligheden kun få, der bliver dræbt. Men de bliver slået til plukfisk og invaliderede, men han forstår at få folk til at føle sig truet. Hvor mange familier bliver boende i mere end en uge, når deres farm er omringet? De kan hverken komme ud eller ind eller se til deres dyr. Og halvdelen af landsbyen bliver brændt af, kvinderne bliver voldtaget og dyrene sluppet løs.

- Morgan er en jovial fagforeningsmand, en Anker Jørgensen-type. Han er ikke en særlig stor personlighed, og han har ikke en frygtelig masse viden. Men han har været dygtig til at knytte folk med akademiske færdigheder til sig. Han har nok for lidt styr på tal.

I øjeblikket er situationen gået i hårdknude. Wolle Kirks bud på en løsning er en midlertidig samlingsregering, der kunne blive ledet af tidligere minister Simba Makoni:

- Han er et hæderligt menneske og en af de få afrikanere, jeg har mødt, som virkelig har fattet, hvad økonomi og finans drejer sig om. Han ved godt, at man ikke bare kan trykke flere penge, og at det er produktionen, der skal trække læsset - ikke alle mulige julelege og omrokeringer.

Zimbabwe ifølge Wolle

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce