Tvunget ud i vanvid


Tvunget ud i vanvid

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

SELVSTÆNDIG: Økonomisk krise tvang Johs til at fortsætte sit arbejdsvanvid længe efter, lysten slap op
Det begyndte som en drøm. Et lille familiefirma, masser af opgaver, udvidelse på udvidelse og gode penge i kassen.

Men Johs og Bente Jensen blev ædt op af deres egen succes, og familiefirmaet Frankfri Murerforretning var nær endt som en menneskelig og økonomisk ruin.

I dag er smilende tilbage i familien Jensens villa lidt uden for Tommerup.

- Han er blevet meget rarere at være gift med, siger Bente og kigger på sin mand.

- Puha Johs, sikken et liv, vi levede dengang. Vi knoklede rundt 24 timer i døgnet. Hvor har vi det dog godt nu, siger hun, og Johs nikker.

De begyndte Frankfri Murerforretning sammen i 1992. Johs svingede murerskovlen, og Bente ordnede kontorarbejdet, når hun ikke passede deres fire børn.

Allerede to år efter åbningen begyndte de at bygge typehuse. Opgaverne væltede ind, og det samme gjorde de ansatte. I 1999 havde ægteparret 21 mand i firmaet.

- Der var da prestige i at have mange mennesker ansat, og så var det sjovt, mens det gik godt, siger Bente.

Men arbejdsbyrden blev enorm for Johs. Han kørte rundt i hele landet og sørgede for, at der var materialer på alle byggepladser, og at alle mand var i gang.

- Det var hårdt. Nogle gange gik jeg helt i stå. Så sad jeg halvanden time i bilen og stirrede ud i luften, fortæller han.

Arbejdsmængden pressede ham, men endnu værre var det, at økonomien haltede. Krisen i byggebranchen havde ramt familiefirmaet, og da parret tabte et stort beløb på et typehusfirma, der gik konkurs, gjorde det for alvor ondt.

De lavede en plan for en gradvis nedtrapning af firmaet. Men for at få økonomien til at følge med, gik det langsomt, og imens knoklede Johs i døgndrift for at undgå skandalen.

- De økonomiske forpligtelser var så store, at vi var nødt til at fortsætte, forklarer Bente.

Men i 2001 sluttede arbejdsvanviddet brat, da Bente blev kørt ned i en trafikulykke.

Hun fik piskesmæld og kunne ikke hjælpe til med hverken firma eller børn. Det tvang Johs hjem til kødgryderne og det familieliv, han nyder i dag.

- Den ulykke var held i uheld. Vi har nu fået en stor erstatning, og så er det i sådan en situation, at man begynder at tænke over andre ting i livet end penge, siger Bente, der har trukket sig helt ud af firmaet.

I dag har Johs fire mand ansat.

- Vi har godt nok travlt for tiden, men jeg har ikke samme stress. Jeg har lært at sige nej til opgaver. For der skal være tid til at familien. De yngste børn skal ikke opleve en far som de to ældste gjorde, siger Johs.

Tvunget ud i vanvid

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce