Svage kriminelle hurtigt tilbage bag tremmer


Svage kriminelle hurtigt tilbage bag tremmer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mange løsladte fra fængslerne står efter løsladelsen uden hjælp til at håndtere livet uden for murene. Det er dårligt samarbejde mellem de sociale myndigheder og kriminalforsorgen, mener Krim

En fjerdedel af dem, der bliver lukket ud af fængslerne, kommer tilbage igen inden for kort tid.

Hjælpen til de svageste kriminelle halter, og derfor ryger mange tilbage i kriminalitet hurtigt efter, at de er kommet ud i friheden. Det er oftest de løsladte uden uddannelse, job, familie eller fast bolig, der hurtigst tilbage bag tremmer. For uden faste holdepunkter, er den nemmeste vej til et hverdagsliv at vende tilbage til kriminaliteten.

Cellekuller

En del af forklaringen er, at mange af de indsatte simpelthen får "cellekuller", fortæller forsvarsadvokat og sekretariatsleder i de indsattes landsforening Krim, Hanne Ziebe.

De indsatte bliver psykisk invaliderede af at sidde inde så længe uden at blive ordenligt forberedt på livet uden for murene, mener hun.

- Vi hører tit, at løsladte oplever det som meget svært at komme ud i frihed igen efter flere år i fængsel. Nogle føler sig truet af at blive kigget i øjnene, når de taler med andre. Kropssproget i fængslet er helt anderledes, og mange løsladte forstår for eksempel heller ikke længere humor og ironi, forklarer Hanne Ziebe og tilføjer, at de indsatte, når de løslades, også ofte skal lære at bruge deres sanser igen.

- Sådan noget som at se en stjernehimmel kan være overvældende, for de havde glemt, at den eksisterede, siger hun.

Alt kan blive bedre

Hos Kriminalforsorgen indrømmer man, at proceduren ved løsladelse godt kan blive bedre: - Alt kan blive bedre, men vi mener godt, at vi kan være det bekendt, som det er nu, siger Ina Eliasen, kontorchef hos Kriminalforsorgen.

Hun forklarer, at de indsatte bliver tilbudt behandling for misbrug samt skolegang og uddannelse allerede fra den første dag, de kommer ind i fængslet.

Men Kriminalforsorgen har planer om at forbedre indsatsen over for de indsatte. Ina Eliasen forklarer, at man håber på allerede fra årsskiftet at kunne sætte en ny undersøgelse i gang, der skal inddele de kriminelle i kategorier, så man bedre kan målrette hjælpen til dem.

- Vi har ikke noget billede af, hvordan de psykisk skrøbelige har det, men med denne undersøgelse vil vi se, om vi kan samle nogen op undervejs. På længere sigt kan det måske ses, om der bliver færre, der ryger tilbage i kriminalitet, siger Ina Eliasen.

Svage kriminelle hurtigt tilbage bag tremmer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce