Retsfølelsen er vigtigere


Retsfølelsen er vigtigere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tidligere justitsminister, Lene Espersen (K), svarer på kritikken af de stramninger, hun fik gennemført.

- Hvorfor er reglerne for udgang blevet strammet?

- Stramningerne var en af mine første gerninger som justitsminister. Det var ud fra et synspunkt om, at det var krænkende for offeret og den almindelige befolknings retsfølelse, hvis man på gaden kan møde personer kort efter, at de har begået de mest alvorlige forbrydelser.

- Hvad betyder stramningerne for de indsattes udslusningsforløb?

- Jeg ved, at der har været kritik af mine stramninger, også fra nogle ansatte i Kriminalforsorgen. Men som reglerne er i dag, så mener jeg, at man med fuld sindsro kan sige, at der stadig er mulighed for at få et ganske udmærket udslusningsforløb.

- Men har stramningerne gjort det lettere eller sværere at blive resocialiseret?

- Jeg mener ikke, at det har haft den store effekt. Generelt har alle de, der opfører sig ordentligt, de samme muligheder, som før vi indførte stramningerne.

- Men stramningerne rammer også mønsterfangerne. De kommer senere på deres første udgang.

- Det har været en afvejning af hensyn til retsfølelsen.

- Perioden, hvor fangerne kan gå i skole uden for murene, er omtrent halveret. Hvad betyder det for deres muligheder for uddannelse?

- Jeg tror, at det er med til at sende et klart signal til de indsatte om, at når de har begået alvorlige kriminalitet, så har det en konsekvens. Men fra direktoratet har jeg forstået, at der er ganske gode muligheder for at tage en uddannelse udenfor.

- Er det blevet lettere eller sværere at holde sammen på de indsattes familier?

- Det er klart, at de strammere regler gør, at der går længere tid, før det er muligt at besøge familien. Til gengæld har vi forsøgt at gøre vilkårene for besøg i fængslet bedre. Det er sådan set op til familien, hvor interesserede de er i at se vedkommende.

Retsfølelsen er vigtigere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce