Kommunikatoren


Kommunikatoren

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kronprinsens talegaver under kritik

Selv om Kronprinsen er populær, er der stadig lang vej til en succesfuld nytårstale.

Professor i retorik på Kø­benhavns Universitet Christian Koch mener, at kronprins Frederik skal tage sig sammen, når han som kommende konge skal tale til og med folket.

- Det er meget fint, at han kan alting inden for frø­mandskorpset, men nytårstalen kan blive temmelig tåkrummende, hvis ikke han gør noget ved det. Han må holde op med at udtale alle ord i én stavelse, siger Christian Koch.

Gode signaler

Professoren er imidlertid ikke i tvivl om Kronprinsens styrker.

- Han virker nede på jorden, gemytlig, omgængelig og som en god kammerat. Og han sender nogle gode signaler, når han lø­ber maraton eller græ­der ved sit bryllup, siger han og tilfø­jer, at Kronprinsen er meget bedre til at sende gode signaler end til at udtrykke sig med ord.

Forpint og mumlende

- Men i et tv-interview om hans kandidatur til IOC klarede han det ikke særlig godt. Han så forpint ud og mumlede.

- Det var først, da han begyndte at tale om sin kærlighed til sport, at der kom liv i ham, siger Christian Koch, som frygter, at Kronprinsen med sine talegaver - eller mangel på samme - vil blive mast i den olympiske komité.

Når det kommer til taler i kongehuset, er Kronprinsen især kendt for talen til prins Henrik, hvor han nævnte, at den, man elsker, tugter man og derefter tilfø­jede, at han og prins Joachim aldrig var i tvivl om deres fars kærlighed. Eller da han holdt sin tale for kronprinsesse Mary og brugte et citat fra en sang af Lars H.U.G.

- Han kan jo godt, hvis han selv har skrevet det. Han kan sætte ord sammen på en fornuftig og sympatisk måde. Men han må også bare lære at tale uden manuskript, slår Christian Koch fast.

Kommunikatoren

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce