Kære NATO,


Kære NATO,

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jeg tillader mig hermed at søge den snarligt ledige stilling som NATOs generalsekretær. Det er jo ikke nogen hemmelighed, at vi i Norden er blevet forbigået før - I husker nok, da Uffe Ellemann-Jensen havde udsigt til posten i 1995, men blev forbigået. Derfor kunne jeg sagtens være den rette mand.

Jeg er en udadvendt og berejst statsminister, som har brugt en stor del af min tid på at rejse Europa og Verden tynd, og derfor har jeg et efterhånden fintmasket netværk af venner og brugbare bekendtskaber. Der skal jo for eksempel ikke være tvivl om, at jeg i tidens løb er kommet særdeles tæt på den amerikanske præsident George Bush - blandt andet har jeg besøgt ham på hans ranch i Crawford, Texas. Og jeg vil godt lige understrege, at jeg herhjemme i Danmark har taget imod knubsene og stået ved hans skulder i den ikke så populære irakkrig og sidenhen også i Afghanistan, hvor Danmark er en af de flittigste bidragydere. Jeg føler, at den fælles mission om at udbrede demokrati har knyttet ubrydelige bånd mellem USA og mig.

Men der har også været tid til at pleje relationerne i Europa - ikke mindst ser jeg nye positive muligheder for at styrke den af og til lasede relation mellem Paris og Washington. Præsident Nicolas Sarcozy, som jeg besøger jævnligt - både når pligterne kalder, men også når min kone og jeg ferierer i det sydfranske - viser lydhørhed, når vi har vores snakke, fornemmer jeg. Vi deler jo samme liberale ånd. Også Tysklands kansler, Angela Merkel, og jeg er enige om mange ting - senest, da hun besøgte mig sidste år, kunne vi snakke i takt om fremtidens Europa. Jeg synes også, at min popularitet i de tidligere østlande er værd at nævne. Her tror jeg, at mange vil anerkende min mæglende indsats under EU-topmødet i 2002, da de tidligere østlande skulle forhandle om optagelse i EU. Som I nok husker, kom EU-udvidelsen sikkert i havn med mig ved roret som vært.

I Danmark har jeg været statsminister siden 2001, og med mig i spidsen har vi vundet tre valg. Det vil nok ikke forbigå historiebøgerne herhjemme i Danmark. De fleste vil nok huske mig som statsministeren, der skabte et nyt succesfuldt Venstre med nye visionære strategier og reformer for, hvordan liberalisme og social bevidsthed kan flettes sammen. På samme måde ser jeg en drejebog for NATO, som ikke mindst skal sikre alliancens overlevelse, men også styrke den fredsskabende kurs. Jeg vil i den forbindelse foreslå en global værdikamp.

Af menneskelige kvalifikationer kan jeg nævne, at jeg er punktlig, præcis og uplettet og sætter en dyd i at have orden i sagerne. Jeg kan i den forbindelse tilføje, at jeg hverken ryger, drikker eller spiller, og jeg lever i et stabilt ægteskab med min kone Anne-Mette. Så dér er ikke noget at komme efter.

Med venlig hilsen

Anders Fogh Rasmussen

statsminister

Kære NATO,

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce