Job til de nye og flytbare


Job til de nye og flytbare

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Steen Thomsen, Aarupskolens nye matematiklærer, hører til de heldige blandt de nye dimittenter fra de to fynske seminarier.

Steen Thomsen er heldig på to måder. Dels er der kun cirka 20 kilometer fra hans bopæl i det vestlige Odense til hans arbejdsplads, Aarupskolen, dels kommer han til at undervise i de linjefag, han har haft på seminariet.

Situationen er, som Lærerstuderendes Landskreds vurderer den, at masser af nye lærere enten må pendle langt eller lige frem flytte for at få job, og at mange kommer til at undervise i fag, de ikke er kyndige i.

- Man kan sige det sådan, at der er job at få til stort set alle, hvis man er mobil og vil rejse efter det. Den lærermangel, der har været talt om, er bestemt ikke udtalt, siger formand Laust Johan Westoft.

Ifølge formanden er jobmulighederne meget forskellige fra region til region. Han placerer Fyn i den tunge ende, men helt så problematisk har det ikke været for de nyudklækkede lærere fra Odense Seminarium, mener Steen Thomsen.

- Det er mit indtryk, at dem, der ville have et job, også har fået det, siger han.

Cirka 3000 nyuddannede lærere skal i den kommende uge ud i deres første job. Af dem vil cirka totredjedele være kvinder.

Cirka 68.000 børn skal begynde deres skolegang.

Job til de nye og flytbare

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce