Log ind

Fantasiens legeplads

 • Fantasiens legeplads
  1 / 7
  Danske swingerklubber får flere og flere gæster. I en swingerklub bytter par og singler seksuel partner på kryds og tværs. Stiftstidende tog på besøg i Afrodite-Club i Ringe, der har 1900 medlemmer, og er den ene af to klubber på Fyn.
 • Fantasiens legeplads
  2 / 7
  Omklædning.
 • Fantasiens legeplads
 • Fantasiens legeplads
  4 / 7
  Opvarmning.
 • Fantasiens legeplads
 • Fantasiens legeplads
  6 / 7
  Regler.
 • Fantasiens legeplads
  7 / 7
  Afslapning.

Artiklen er mere end 30 dage gammel

| Opdateret
Swingerklubber får flere og flere gæster, der har lyst til at udleve deres seksuelle fantasier sammen med andre. Stiftstidende tog på besøg i Afrodite-Club i Ringe, der har 1900 medlemmer, og er den ene af to klubber på Fyn
BILEDSERIE: Den røde, tætsiddende latexkjole afslører et kig til barmen. Og kvinden, der er midt i 40'erne, vugger på den måde, som får mændene til at kigge, da hun bevæger sig op til baren sammen med sin ledsager. Han er iført et par af markedets mindste herretrusser.

Ved et stort spisebord midt i lokalet drikkes kaffe. I den anden ende af stuen sidder et par yngre kvinder i en lædersofa og snakker med et par mænd - her er der sodavand og øl på bordet. Blød musik fylder rummet, mens en kæmpe fladskærm på den ene væg viser en film, der absolut ikke er for børn.

Swinger - hvad er det?

Swingerbegrebet stammer fra USA.

En swinger er en person, der kommer i en klub eller forening, hvor man bytter seksuelle partnere på kryds og tværs.

En swinger er et fordomsfrit menneske, der ønsker at udleve sine seksuelle lyster med og foran andre mennesker, og se sin partner gøre det samme.

Swingerklubber er for par og singler.

Dresskoden er frækt undertøj.

Der findes få, men enkle regler i swingerklubberne: Man dyrker sikker sex. Man har ordentlig hygiejne. Man er ikke beruset. Man er ikke påvirket af stoffer. Man respekterer et nej. Man har tavshedspligt udadtil.

Udefra ligner villaen på en stille vej i Ringe ethvert andet hus i den midtfynske kommune. Men indenfor er der anderledes.

På førstesalen er tre værelser indrettet med store madrasser og sensuel hyggebelysning - og som pynt står skåle med kondomer i farvestrålende indpakninger.

Stiftstidende er taget på besøg i Afrodite Club - den ene af de to fynske swingerklubber. Siden år 2002 har Peter Spælling drevet klubben, der fire dage om ugen danner ramme om masser af sex mellem frisindede fynboer, jyder og sjællændere, der får et kick ud af at dyrke sex med andre end deres sædvanlige partner. Eller som tænder på, at andre kigger på, når de hygger sig.

- Jeg har helt klart ramt tidsånden. I de snart fem år, jeg har haft Afrodite Club, har jeg oplevet en støt stigende tilgang af gæster. Og det er folk fra alle samfundslag. I alle aldre. Og med alle seksuelle lyster fra almindelig sex mellem mænd og kvinder til gangbang, hvor flere mænd er sammen om en kvinde, over SM-lege til pigesex. Frisindet lever i Danmark anno 2006. Samtidig ser jeg en tendens til, at et stigende antal singlekvinder tager i swingerklub. Det er jo nærmest som et paradis for dem. Fordi de her bliver behandlet som prinsesser og samtidig kan være sikre på, at et nej bliver respekteret, fortæller Peter Spælling, mens et ægtepar sammen med en ældre mand er på vej op ad trappen og forsvinder ind på en madras i et af værelserne.

DE SÆTTER kæden for døren, men lader den alligevel stå åben. Et tegn på, at de ikke ønsker at andre skal deltage i legen på madrassen, men at det er helt i orden at stå og kigge. Og om det er kvindens lyde, da de to mænd begynder at kysse og kæle for hendes krop, der pludselig får døråbningen til at minde om en tilbudsstand i Føtex en fredag eftermiddag, eller det blot er almindelig nysgerrighed, er ikke til at sige. Blot kan det konstateres, at der kigges med lange blikke mod de tres leg på madrassen.

Nede i stuen har en af pigerne forladt den bløde lædersofa og lagt sig på en stor madras bag et gennemsigtigt forhæng. Kort efter får hun selskab af en ung mand, der snart viser sig at kunne få hende til at gispe og stønne med en lydstyrke, så det vækker opmærksomhed i resten af stuen, hvor de fleste folk efterhånden er iført meget lidt eller slet intet tøj, fordi temperaturen i lokalet stiger.

PÅ FØRSTESALEN er en kingsize madras i det bageste værelse indtaget af to storbarmede piger. De ligger og snakker, mens de langsomt lader hænderne gå på opdagelse på hinandens kroppe. En af dem får øjenkontakt med en mand, der på ret stående vis afslører, at han gerne vil være blommen i ægget mellem de to kvinder. Et diskret blink med det ene øje, og sekunder efter har han lagt sig mellem de to piger. Den ene pige hvisker ham noget i øret, mens den anden er travlt beskæftiget med at afhjælpe hans stående problem.

Imens fyldes rummet af flere gæster, der slår sig ned på madrasser, der ligger i rundkreds om madrassen i midten.

Nogle sidder bare helt stille og kigger. Nogle af mændene har deres ene hånd beskæftiget under håndklædet, mens en kvinde i et par leopardmønstrede trusser får massage af sin kæreste, inden de lidt efter lister ind i et helt mørkt rum. Her afslører lydene kort efter, at de stadig er i live.

STADIG FLERE danskere dyrker sex i sex- og swingerklubber. Nogle af klubberne er åbne klubber, hvor alle mod betaling kan deltage, mens andre er lukkede klubber, hvor fem-seks par mødes privat for at dyrke sex på kryds og tværs.

Selv om hovedparten af gæsterne i de åbne sexklubber er mænd - både enlige og mænd, der er af sted uden konens vidende - og par, er singlekvinderne også ved at blive en større del af gæsterne i swingerklubberne.

- I de senere år er det blevet mere legitimt for både par og især kvinder at besøge sexklubber. Jeg tror, at det skyldes, at mange par har lyst til at udforske og få lidt mere spræl på deres sexliv, lyder forklaringen fra Peter Spælling, der opfatter sig som en del af underholdningsbranchen.

- Et besøg i en swingerklub er liv og glade dage med masser af mennesker, der har lyst til noget sjovt. Jeg plejer at sammenligne et besøg i en swingerklub med en charterferie. Når du flere gange har været af sted til Mallorca, så kunne det vær sjovt at besøge noget mere eksotisk næste gang. Så tager du til Mauritius. Når sexlivet derhjemme kører, har et par måske lyst til noget anderledes. Så tager de i swingerklub, siger Peter Spælling, der ikke selv deltager i løjerne på madrasserne.

- Nej, nej, griner han. Jeg nøjes med at spille guitar, siger han, der som gammel rockmusiker forstår at sætte gang i aftenen med sang og musik.

Og her er gang i den.

Nu har to par indtaget den store madras i det bageste værelse på førstesalen, og i rummet bagved har en kvinde lagt sig til rette på en stor vandseng, mens hendes kæreste er i gang med at smøre hendes krop ind i olie.

HENRIK OG HANNE, begge sidst i trediverne, er kommet i klubben, siden den åbnede. De har kendt hinanden i snart 20 år og har været gift de seneste 14 år. Til daglig bor de på Vestfyn sammen med deres 13-årige datter.

- Hvorfor vi kommer i klubben? Jamen, vi elsker sex. Og det giver vores sexliv et ekstra kick, lyder forklaringen fra Hanne.

Hun er offentligt ansat, mens Henrik arbejder i transportbranchen.

- Og så er vi utro sammen, og uden at den anden behøver at blive ked af det, tilføjer Henrik.

Idéen med at besøge en swingerklub var Henriks, og Hanne indrømmer, at hendes første reaktion var uha-da-da.

- Jeg skulle lige tænke over tingene. Og efter et halvt års tid besluttede vi at tage af sted. Det lød som en spændende fantasi, men der var stadigvæk et stykke vej til at realisere fantasien, siger Hanne og tilføjer, at parrets eget sexliv var helt på toppen.

- Og det er vigtigt. Det nytter ikke at tage i swingerklub, hvis det er for at redde et forhold. Det tror jeg ikke på, at du kan, siger Hanne.

Selv om parret var enige om, at deres første besøg i swingerklubben kun skulle være et kigge-på-besøg, gik det anderledes.

- Ja, vi fik dyrket sex den aften. Selv om jeg var hamrende nervøs, blev vi modtaget med åbne arme, griner Hanne, der siden har tilbragt mange aftener sammen med Henrik og andre partnere på madrasserne i Ringe.

- Generelt synes jeg, at der tages godt imod de gæster, der kommer i klubben. Og det handler jo ikke kun om sex. Når vi sidder og drikker kaffe går snakken om alt fra politik til sport og fra børneopdragelse til babybleer. Det er jo ikke sexmaniacs der kommer her. Det er ganske almindelige mennesker, der blot har lyst til at pifte sexlivet op, tilføjer Henrik.

Parret kommer som regel et par gange om måneden, når det kan passe ind i de andre aktiviteter derhjemme. Det handler blandt andet om at skaffe barnepige til datteren.

Inden parrets første besøg i swingerklubben var Hannes største nervøsitet, om de pludselig stod ansigt til ansigt med nogle, de kendte.

- Og det skete en gang. Da jeg mødte en tidligere mandlig kollega. Det gav da lidt ondt i maven. Vi fik snakket om det, og det blev ikke noget problem, for vi skulle jo ikke dyrke sex sammen. Men egentlig kan du sige, at det jo ikke bør være et problem, for vi kommer for det samme: At dyrke sex. Og selv om det er blevet mere legitimt at gå i swingerklubber, er det stadigvæk ikke noget, du sidder og fortæller om til familie, venner eller kolleger, siger Hanne, der egentlig gerne ville fortælle familien og vennerne om sin og Henriks interesse.

- Men det er lidt svært at få det gjort, selv om det ville gøre mange ting lettere i dagligdagen, siger hun.

INDEN PARRET fra Vestfyn sætter kursen mod sexlegepladsen i Ringe, har de aftalt, hvad aftenen skal byde på. Seksuelt er det gruppesex, pigesex og SM-sex, de tænder på.

- Vi er begge til to piger, kommer det med et stort grin fra Henrik.

- Vi kan godt lide at gå og tale om, hvad der skal ske, når vi kommer i klubben. Det er med til at tænde os. En aften kan det være pigesex. En anden aften kan det være sex sammen med flere andre par. En af vores grænser er, at vi ikke gør noget med andre for lukkede døre, fortæller Henrik.

Jalousi har parret også talt om. Ingen af dem er jaloux anlagt, men Hanne indrømmer, at tanken kan strejfe hende.

- Vi har da talt om det. Og vi er enige om, at hvis en af os møder en anden og falder for vedkommende, så skal vi sige det. Der var en, der engang fik følelser for Henrik, men de var ikke gengældt fra hans side, fortæller Hanne.

Henrik og Hanne er enige om, at besøgene i swingerklubben er med til at give et ekstra pift til sexlegene hjemme i dobbeltsengen.

- Vi har fået mange sjove oplevelser i klubben, som vi har taget med hjem. Da vi har været gift i snart 15 år, er det også rart at kunne blive bekræftet af andre end ens mand, siger Hanne med et stort smil.

Hun kan sagtens se sig selv som swinger mange år ud i fremtiden.

- Sex har heldigvis ingen alder, griner hun.

Og Henrik nikker.

Den store madras i den bageste del af stuen er nu et virvar af menneskekroppe, der er i gang med at sexlege.

Henrik og Hanne forsvinder op på førstesalen.

Navnene på personerne i artiklen er opdigtede, men redaktionen kender deres rigtige navne.
 • Fyens Stiftstidende

Mere om emnet

Se alle

- Jeg lægger ansvaret fra mig i swingerklubben

Sexcoachen: Individualisternes tid

Sexcoachen: Individualisternes tid

Formanden: frisind er mangfoldighed

Formanden: frisind er mangfoldighed

      Regler for kommentarer

Vi bruger cookies!

fyens.dk bruger cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på www.fyens.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik. Læs mere