Den moderne mand

Kronprins Frederik - maratonmand.

Den moderne mand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kronprinsen er et udtryk for den tid, han lever i

Han kan både dykke, rejse tværs over Grønland og styre et skib.

Og så er han i øvrigt ikke bange for at vise sine følelser og få blanke øjne.

Danmarks kronprins er en del af den moderne mandetype, der både er macho og mild.

- Han viser, at han både er følsom, rummelig og erobrer nyt land, som da han var med Siriuspatruljen i Grønland, forklarer sociolog Emilia van Hauen, som har set nærmere på kongehuset.

Hun mener, at Kronprinsen henvender sig til noget i både mænd og kvinder.

- Kvinder vil have en rigtig mand, og det ligger stadig ret dybt i os, at manden skal beskytte kvinden.

- Samtidig gider kvinder ikke have de machomænd, der ikke kan vise følelser. Men kronprins Frederik tør blotte sin sårbarhed, når han for eksempel viser, at han er rørt, og det kræver stor indre styrke, siger Emilia van Hauen og tilføjer, at han på den måde er billedet af den perfekte mand med både maskuline og feminine sider.
Kronprins - på har med sit folk.
Kronprins - på har med sit folk.

Erobringstogter

Men det er ikke kun kvinderne, der synes om Kronprinsen. Han appellerer også til mænd.

- Det er helt klart de maskuline sider af ham, der henvender sig til mændene. Det er de fysiske erobringstogter, som når han gennemfører et maraton eller bliver frømand, forklarer hun.

Og selv om kronprins Frederik er født ind i sin rolle som Danmarks kommende konge, har han ikke bare lænet sig tilbage og nydt godt af sin position.

- Han har jo ikke gjort en dyt for at blive kronprins, men til gengæld har han gjort en masse for at vinde titlen som årets dansker hele syv gange, og det betyder, at det er hans personlighed og ikke den position, han er født ind i, der har gjort ham så populær i befolkningen, forklarer sociolog Emilia van Hauen.
Kronprins - sejler.
Kronprins - sejler.

Ny generation - nye værdier

Hvor dronning Margrethe og prins Henrik repræsenterer bedsteforældregenerationen, repræsenterer kronprins Frederik og kronprinsesse Mary en ny generation med nogle andre værdier.

- Frederik og Mary giver udtryk for, at de vægter børnene som en meget vigtig del af deres liv, og de forsøger at kombinere dem med det arbejde, de har, og på den måde er de i tråd med deres generation, siger Emilia van Hauen.
Kronsprins og frømand
Kronsprins og frømand

Den moderne mand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce