Camp Einherjer


Camp Einherjer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Camp Einherjer afløste Camp Danevang, som overgik til irakerne. Hvert hold i Irak bestod af cirka 400 mand, og Carsten Lindholm var med det sidste hold 9, som kom i februar 2007 og tog hjem i august samme år.

Camp Einherjer blev indrettet ved Basra International Airport og lå i noget, der lignede krigszone. En britisk og en tjekkisk camp var naboer. Der var daglig beskydning. To-tre raketangreb i døgnet. På Carstens hold blev en kampsoldat dræbt i ildkamp.

Campen var beskyttet af sandvolde. Indkvarteringsteltene beskyttet mod beskydning, men udsatte ved morter- eller raketangreb. Ved de daglige alarmer blev det en reflekshandling at kaste sig ned på jorden uden at tænke først. Trusselsbilledet var af og til så slemt, at soldaterne sov på jorden.

Einherjer er et begreb fra den nordiske mytologi. De var vikingekrigere, som var faldet i ærefuld kamp og fundet værdige til at bo i Valhal. Hver dag øvede de sig i kamp på sletten foran Valhal. Hvis nogen blev såret, heledes deres sår ved aftenens drikkegilde.

Camp Einherjer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce