Bud 2: Dumme journalister


Bud 2: Dumme journalister

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

- I takt med, at folk bliver mere og mere uddannede, virker det som om, at journalister bliver dummere og dummere.

Sådan lyder det, når man taler med biskoppen i Roskilde, Jan Lindhardt.

Ét af hans bud på de største problemer i det danske samfund er simpelthen, at dumhed fra journalister smitter af på befolkningen.

- I gamle dage talte man om et oplyst samfund. Det har vi ikke mere. Vi har mange oplysninger, men det er ikke det samme, siger han.

Pressen har ellers en vigtig rolle, mener Jan Lindhardt.

- Journalisterne er limen mellem os andre. Bortset fra min kone og børn er min største kontaktflade med verden medierne. Jeg kommer for eksempelvis ikke på sygehuse. Jeg kender dem kun fra medierne, siger han.

Men hans tillid til pressen er lille. Dækningen af de seneste års økonomiske problemer i Kirkeministeriet under kirkeminister Tove Fergo viser ham, at den er gal.

- Jeg kender ikke meget til resten af samfundet, men jeg kender Fergo-sagen, og den viser mig, at der er meget, I ikke ved. Tove Fergo sagde for eksempelvis i et radioprogram, at hun da havde nedsat et budgetudvalg. Ja, men journalisten vidste ikke, at hun havde ophævet det i fjor, så han tog bare svaret for gode varer, siger Jan Lindhardt.

Overfladisk

Han synes især, at tv-nyhederne er meget overfladiske.

- Ét er, at der kan være fejl. Værre er det, at tingene står alene. Detaljer er intet værd uden den store sammenhæng, og man kan stort set ikke bruge tv-nyhederne til noget, siger han.

Faktisk var Jan Lindhardt slet ikke så begejstret for at deltage i denne artikel. Pressen fokuserer nemlig alt for meget på problemer i forvejen, mener han

- I skriver kun negativt. I forsvarer konflikthistorier med, at det er dét, læserne vil have. Det tror jeg ikke er tilfældet. Masser af mennesker vil gerne have succeshistorier. Det er derfor, at ugebladene sælger så godt, konkluderer biskoppen.

Bud 2: Dumme journalister

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce