50 Diakon, Korshærsleder, Kaj Skjølstrup, Odense fylder 50 år fredag.

Han er født ved Frederikshavn, hvor han voksede op på en gård sammen med seks søskende. Han blev diakon/socialpædagog i Århus i 1985. Efterfølgende fik han job på Kirkens Korshærs Herberg i Odense, hvor han var frem til 1992, da han blev korshærsleder i byarbejdet, som holdt til i Pantheonsgade. En af de første opgaver var genopstart af varmestuen her. Da pladsen var for trang, købte Kirkens Korshær i 1994 huset i Nørregade, som i dag er ramme om varmestue og byarbejde. Kaj Skjølstrup har gennem årene været med til at udvikle Korshærens arbejde i Odense. Sidste skud på stammen er et sundhedstilbud, hvor brugerne kan få hjælp i en klinik, hvor der er ansat en fuldtids sygeplejerske og tilknyttet læge, massør og fodplejer. I sommeren 2008 var varmestuen lukningstruet, og det skabte megen medieblæst. Kaj Skjølstrup var en central figur i kampen for at skaffe flere midler til den fortsatte drift. Det lykkedes.

Fra 1995 til 2006 var han medarbejdervalgt medlem af Kirkens Korshærs Landsstyrelse, og siden 1993 han har været i bestyrelsen for herberget i Odense. For to år siden blev han medlem af det nystiftede Råd for socialt udsatte i Odense, som repræsentant for Kirkens Korshær.

Han er far til to voksne børn, som bragte ham i kontakt med Tommerup Efterskole, hvor han de sidste tre år har været i bestyrelsen. Han har han været aktiv i KFUM og KFUK i Odense, de sidste tre år som formand. Fritiden tilbringer han gerne i sommerhuset på Fyns Hoved sammen med sin kone, Bettina, som arbejder i Kirkens Korshær i Vejle.