Vor mand i Madrid

Cand.scient.pol., ambassadør Lars Thuesen, fylder 50.
Foto: SCHILLER FLEMMING/POLFOTO

Vor mand i Madrid

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fødselsdag 50

Danmarks ambassadør i Spanien, Lars Thuesen, der i dag fylder 50 år, har i sin tid som chef for Udenrigsministeriets Borgerservice ofte befundet sig i voldsomme begivenheders centrum.

Ikke mindst krisen over Morgenavisen Jyllands-Postens karikaturtegninger af profeten Muhammed - Tegningesagen, som den kaldes i Udenrigsministeriet - gjorde Thuesen som chef for Borgerservice (2005-2009) til en hyppig gæst i medierne.

Mens danske flag blev brændt og danske diplomatiske repræsentationer blev angrebet i en række lande i Mellemøsten, Asien og Afrika, var gårdejersønnen fra Fausing på Djursland tovholder i Borgerservice, der varetager danskeres sikkerhed i udlandet.

Thuesen var også inde over, da 5800 mennesker på dansk pas blev evakueret fra Libanon i forbindelse med krigen mellem Israel og Hizbollah i 2006. Det samme var han, da det danske fragtskib "Danica White" blev kapret af somaliske pirater og i de mange uger, hvor besætningsmedlemmerne blev holdt som gidsler.

I september 2009 overtog Lars Thuesen posten som ambassadør i Spanien. Og selv om travlhed var ventet forud for Spaniens EU-formandskab januar 2010, så blev travlheden af en anden karakter end ventet.

For klimatopmødet i Danmark resulterede blandt andet i en 21 dage lang varetægtsfængsling af lederen af Greenpeace Spanien, Juan Lopez de Uralde, der iklædt gallatøj snød sig næsten helt ind til dronning Margrethes middag for de tilrejsende stats- og regeringschefer.

Den langvarige varetægtsfængsling fik ifølge Thuesen selv "Danmarks anseelse blandt menige spaniere til at falde kraftigt". (ritzau)

Vor mand i Madrid

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce