Vil tilbage i borgmesterstolen

Socialdemokrat og tidligere borgmester Lene Hansen fylder 60 år i dag.

Vil tilbage i borgmesterstolen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Brønderslevs første kvindelige borgmester vil have posten igen

Fra borgmester i Brønderslev til Christiansborg - og måske tilbage igen. Dén politiske karriere kan det socialdemokratiske folketingsmedlem Lene Hansen se tilbage på, når hun i dag fylder 60 år.

Hun kickstartede sin karriere i politik, hvor hun efter blot fire år i byrådet blev Brønderslevs første kvindelige borgmester i 1997. Lene Hansen fik ikke lejlighed til at holde 10 års jubilæum på den post, men strøg videre til en plads i Folketinget i 2005. Her har hun især lagt sine kræfter i udvalgene for social-, sundheds-, kommunal- og fødevareområderne.

Lene Hansen har nu atter planer om et politisk sceneskift. Hun vil forsøge at generobre borgmesterkæden i Brønderslev til november næste år.

- Nu er det sådan, at der kun er spredte aktiviteter i Folketinget fra maj til oktober. Der vil jeg se mit snit til at få ryddet kalenderen, så jeg kan lægge alle mine kræfter i den lokale valgkamp. Det skulle altså ikke blive et større problem, har hun tidligere sagt om at få tid til både folketing og valg. Den fritid, der bliver tilovers, bruger hun på at besøge børnene Anders og Sinne.

Hun blander sig i miljøspørgsmål og har under titlen rygeordfører været aktiv i debatten om rygepolitikken - blandt andet inden for Folketingets mure.

Før Lene Hansen blev borgmester, underviste hun i mere end 25 år i Jerslev. Hun blev uddannet lærer fra Hjørring seminarium i 1973 og blev merkonom i organisation og ledelse i 1993. (ritzau)

Vil tilbage i borgmesterstolen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce