Verdensmanden fra Monty Python fylder 75

(ARKIV) English actor Michael Palin poses upon arrival to attend the UK premiere of the film 'Death of Stalin' at the Curzon Chelsea cinema in west London on October 17, 2017. Britisk komiker og tv-vært Michael Palin fylder 75 år lørdag den 5. maj 2018.. (Foto: Chris J Ratcliffe/Ritzau Scanpix)

Verdensmanden fra Monty Python fylder 75

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Michael Palin, der lørdag den 5. maj fylder 75 år, har lavet rejseprogrammer, gjort sig som prismodtagende filmskuespiller og meget, meget andet.

Men for de fleste vil Michael Palin for altid blive husket som en del af Monty Python, den britiske komediegruppe, der opnåede kultstatus verden over.

Palin var gruppens yngste medlem og spillede med i en række af dens mest berømte sketcher.

Det gælder blandt andet den om dyrehandleren, der sælger en død papegøje og forsøger at overbevise sin utilfredse kunde om, at fuglen bare er stille, fordi den længes efter de norske fjorde.

Monty Python-fans vil også huske Palin som skovhuggeren, der synger om det fantastiske liv i de vidtstrakte canadiske skove. En gruppe stolte canadiske betjente synger kor - lige indtil skovhuggeren synger om glæden ved at tage på værtshus iført kvindetøj.

Allerede mens Palin læste historie på universitetet i Oxford, mødte han Terry Jones, som han senere skrev sine bidrag til "Monty Python's flying circus" sammen med.

Efter Python-tiden fortsatte Palin og Jones samarbejdet med tv-serien "Ripping yarns", og op gennem 1970'erne og 1980'erne var han med i en lang række film.

I 1988 spillede han med i John Cleeses "A fish called Wanda". Den optræden indbragte ham en Bafta - den britiske Oscar - for bedste mandlige birolle.

Sidste år var han aktuel med en rolle i filmen "Stalins død".

Siden starten af 1990'erne er han dog mest kendt for sine rejseprogrammer på BBC, herunder "Jorden rundt i 80 dage" og "Fra pol til pol". Desuden har han lavet flere dokumentarudsendelser om kunstmalere, blandt andre danske Vilhelm Hammershøi.

Gennem årene har han også skrevet en lang række bøger - børnebøger, dokumentariske bøger og romaner.

Og så har han ligesom de øvrige pytoner fået opkaldt en asteroide efter sig.

Alt sammen blev for nylig kogt sammen i en BBC-dokumentar, hvor Palin måske skuffede en del seere.

Her slog han nemlig fast, at de fem nulevende medlemmer af Monty Python ikke planlægger endnu en genforening som den i 2014.

- Det kunne være en god måde at tjene penge på, men vi ville ende med at kede os ihjel, fortalte Palin. (Ritzau)

Verdensmanden fra Monty Python fylder 75

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce