Vandet drager stadig


Vandet drager stadig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

70 år: Selv om han for syv år siden kvittede arbejdet blandt søfolk, skibe og fragter, følger tidligere skibsreder og direktør Torben Nielsen, Strandvænget 15, Svendborg, stadig udviklingen til søs og glæder sig hver dag over det frie blik ud over Svendborgsund og helt ud til nogle af dets charmerende småøer - og føler sig privilegeret.

For et halvt hundrede år siden kom Torben Nielsen, der fylder 70 år onsdag, i fødebyen Svendborg i shippinglære i det traditionsrige og ansete familieforetagende E. W. v.d. Hude og Søn, hvor i dag en af hans tre sønner arbejder i de samme kontorer som i sin tid faderen.

Selv kom Torben Nielsen efter 18 måneder i Søværnet viden om og fik et bredt indblik i søfartens internationale cirkler, først ved tre år som shipping-volontør i Hamburg, siden i andre tre år som befragter i København.

Derfra gik turen til London, hvor planlagte få måneders arbejde blev til 13 år, først som befragter, de sidste otte år som direktør og hovedaktionær i Nielsen Shipping Ltd. og med trætransporter som et af specialerne.

Træ over Østersøen

Fødebyen ved Svendborgsund kaldte igen, og fra 1977 arbejdede han atter i Svendborg, hvor hans firma Nielsen Chartering hurtigt fik travlt med både med egen rederidrift og befragtning af andres skibe.

Fra 1990 arbejdede Torben Nielsen som direktør og seniorpartner i firmaet Echoship ApS alene med befragtning og en overgang med disponering af over en snes coastere. Skibene sejlede i europæisk fart, hovedsageligt med trælaster fra Østersø-området til England og til kontinentet. Mange af skibene var tysk-ejede, og Torben Nielsen var en overgang tysk honorær konsul.

Efter et akut sygdomstilfælde for syv år siden var det slut med den daglige maritim-travlhed, men Torben Nielsen følger stadig udviklingen til søs, planerne for Svendborg Havns fremtid og har tillige stor glæde af familielivet med bl.a. fem børn, heraf tre sønner, alle i shipping, og mange børnebørn. Der bliver også tid til svømme- og bowlingture, tilsammen altså solid ramme om et godt otium.

Også lystsejlads

Også ud over det arbejdsmæssige har Torben Nielsen gode erindringer om sejlads, nemlig i Conessa 32-sejlbåden og i land som formand i flere år for kapsejladsudvalget i Svendborg Sunds Sejlklub.

Det var dengang, han bl.a. tog initiativet til de populære pinsestævner for Folkebåde ved Ærø.

Vandet drager stadig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce