Udenrigstjenestens nestor


Udenrigstjenestens nestor

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fødselsdag 90

En af de vigtigste personligheder indenfor den danske udenrigstjeneste gennem mange årtier - måske den vigtigste - fylder 90 år tirsdag.

Dr. jur., folkeretsekspert, kammerherre og kongelig skatmester ville egentlig have været advokat, men karrieren tog tidligt en anden drejning, da han i 1943 fik job ved det danske gesandtskab i Stockholm, hvor han opholdt sig som flygtning. Nu blev det i stedet diplomati og folkeret, der blev hovedindholdet i Paul Henning Fischers imponerende karriere.

Efter et enkelt år som ambassadør i Polen, blev han i 1961 kaldt hjem til Danmark til en stilling som direktør i Udenrigsministeriet.

Men Paul Henning Fischer ville gerne af sted igen. Fra 1971 til 1889 var han ambassadør i først Paris og derefter Bonn.

I 1882 blev Paul Henning Fischer medlem af den faste voldgiftsret i Haag, og i 1988 blev han udpeget til Danmarks ad hoc-dommer ved Den Internationale Domstol i Haag. Samme år skulle han repræsentere Danmark i sagen mellem Danmark og Norge om grænsedragningen mellem Grønland og den norske ø Jan Mayen.

Tre år senere var det også Paul Henning Fischer, der skulle føre ordet for Danmark i en strid med Finland, som mente, at Storebæltsbroen var for lav.

Sammen med fire andre tidligere topembedsmænd i Udenrigsministeriet udgav Paul Henning Fischer i 1995 en bog i anledning af udenrigstjenestens 225 års jubilæum. Bogen omhandler perioden fra 1970 til 1995.

(ritzau)

Udenrigstjenestens nestor

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce