Tysk fodboldrebel

Real Madrid's coach coach Bernd Schuster reacts in front of Bate's coach Victor Goncharenko during a Group H Champions League soccer match against Bate at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid, Wednesday Sept. 17, 2008.(AP Photo/Paul White)
Foto: PAUL WHITE/AP

Tysk fodboldrebel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fødselsdag 50

Han er formentlig den største tyske profil i spansk klubfodbold nogensinde, den tidligere midtbanespiller Bernd Schuster, som i morgen fylder 50 år.

Schuster, der var lidt af en rebel som aktiv, spillede for alle de største klubber i Spanien, og senest var han endda cheftræner i Real Madrid, hvor han dog fik sparket efter blot halvanden sæson.

Med sine elegante bevægelser og sit eminente overblik var han en af de bærende kræfter for FC Barcelona det meste af 1980’erne, og lang tid før, at Michael Laudrup og Luis Figo gjorde det samme, valgte Schuster i 1988 at skifte fra Barcelona til ærkefjenden Real Madrid.

Kontroversielt valgte Schuster i 1990 at skifte Real Madrid ud med klubbens byrivaler fra Atlético Madrid, og på den måde er Schuster et navn, der altid giver genklang i Spanien.

Han var ikke blot en spiller, der skabte overskrifter i det spanske. Også i sit hjemland sørgede han for debat. Schuster opnåede kun 22 landskampe, fordi han havde nogle uoverensstemmelser med det tyske fodboldforbund, og derfor stoppede Schusters landsholdskarriere allerede som 24-årig.

Som træner har Schuster været både i tysk, ukrainsk og spansk fodbold. I sommeren 2007 fik han cheftrænerjobbet i Real Madrid, og ifølge rygter var det blandt andet foran Michael Laudrup. Det blev til et spansk mesterskab i Schusters første sæson, men det krævende hjemmebanepublikum var ikke så imponeret over Reals noget kedelige og konservative spillestil under tyskeren.

I december 2008 var det slut med Real Madrid for Schuster, som ikke har haft et trænerjob siden. (ritzau)

Tysk fodboldrebel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce