Trofast landsholdskæmpe Fødselsdag 40

Foto: NIELSEN KIM/POLFOTO

Trofast landsholdskæmpe Fødselsdag 40

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den tidligere fodboldspiller René Henriksen fik først sin debut for Danmark i en sen alder. Alligevel nåede den forudseende midtstopper, som fylder 40 år torsdag, at spille sig til en stor plads i hjerterne hos de fleste danske fodboldfans, da han i begyndelsen af dette årtusinde var en af landsholdets absolutte lederfigurer.

Efter at Henriksen var blevet talt på landsholdet gennem lang tid af sin træner i AB, Christian Andersen, så fik den elegante forsvarer sin debut for Danmark i en venskabskamp mod Skotland i foråret 1998.

René Henriksens karriere tog derfra for alvor fart i en alder af 28 år. I de næste seks år var han fast mand under først Bo Johansson og siden som anfører i begyndelsen af landstræner Morten Olsens regeringsperiode. Det betød, at Danmark stod med en stærk defensiv under VM-slutrunden i Sydkorea/Japan i 2002 samt EM-slutrunden i Portugal to år senere.

Præstationerne blev også bemærket i udlandet, hvor den græske storklub Panathinaikos i 1999 tilbød ham en kontrakt. Her blev den trofaste klubmand, der på det tidspunkt havde optrådt i 347 kampe fordelt over 14 år for AB, genforenet med sin tidligere AB-holdkammerat Jan Michaelsen, der foretog samme skifte.

De stærke klubfølelser til AB betød, at René Henriksen i 2005 efter sit græske udlandseventyr valgte at vende tilbage til AB for at hjælpe akademikerne, der på det tidspunkt var rykket ned i Danmarks næstbedste fodboldrække. Året efter - og yderligere 28 kampe senere - valgte Henriksen at indstille den fornemme karriere. (ritzau)

Trofast landsholdskæmpe Fødselsdag 40

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce