Til kamp for vævens fremtid


Til kamp for vævens fremtid

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

75 år: Det er tætte, monumentale og præcist udførte værker udført af Lise Warburg bl.a. efter tegneren Kamma Svenssons og maleren Mogens Andersens skitser, som pryder offentlige rum, museer og private samlinger.

Den 450 cm høje og halvandet ton tunge franske gobelinvæv, der bl.a. har dannet ramme for de rekonstruerede historiske gobeliner i Frederiksborg Slots riddersal, fylder stadig godt i Warburgs lyse atelier på femte sal i kunstnerlejligheden ved Frederiksholms Kanal og Vandkunsten i København.

Den flittige Lise, som i 2003 fik udgivet sit arbejdsportræt i bogform "Lise Warburg et dansk gobelinværksted i det 20.århundrede 1962-2002" i anledning af 40-års jubilæet og udstillinger i salen ved Rundetårn og museer i Aalborg og Sønderborg, opfatter sig i dag som nedslidt som gobelinvæver.

I pagt med sin natur slipper hun alligevel ikke tråden, og hun er langt inde i forberedelserne til en ny bog støttet af Kunstrådets Litteraturudvalg. Emnet er strikning, vel at mærke strikningens historie, som bl.a. belyses af analyser af gamle jordfund og godt 700 år gamle strikkede italienske madonnabilleder. Bogens form bliver en essaysamling.

Af kunstfamilie

Lise Warburg har gennem livet følt sig præget af sin opvækst i kunstnerhjemmet, hvor faderen, maler og tegner Hans Carl Jensen var midtpunktet. Af og til modtager hun grupper af gæster på omkring 20 i sin lejlighed og fremviser hjemmet i det spændende historiske københavnske kvarter, viser samlingen af billedkunst og fortæller om sit fag.

Lise Warburg har fagligt været vidt omkring, og hun har betydelig kompetence inden for tekstilfibre, bl.a. dansk uld samt farvning og tekstilfarvers beskaffenhed. Hun har udført talrige bestillingsopgaver og hun har designet en strikket messehagel til Hedeager kirke ved den forhenværende hosekræmmerby, tekstilstaden Herning.

Hun har været stærkt optaget af sit fags fremtid, og hun har gennem årene modtaget megen anerkendelse og opbakning til sine skriveprojekter.

Til kamp for vævens fremtid

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce