Thrillerens store mester


Thrillerens store mester

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

70 år: Med thrilleren "Sjakalen" blev den britiske udenrigskorrespondent Frederick Forsyth med ét en verdenskendt forfatter i 1971.

Mandag fylder Forsyth 70 år og kan se tilbage på en lang række bestsellerromaner i spændingsgenren.

"Sjakalen" om et attentatforsøg på den franske præsident Charles de Gaulle blev filmatiseret i 1973. Ifølge Forsyth bygger historien på virkelige begivenheder.

Frederick Forsyths forfatterskab er netop karakteriseret ved sin sammenfletning af fiktion og virkelighed. Således også med "Odessa kartoteket" om det nazistiske netværk i Tyskland efter 2. Verdenskrig. Også denne roman fra 1972 blev filmatiseret med verdensomspændende succes.

Som kun 19-årig blev Frederick Forsyth en af de yngste piloter nogensinde i Royal Air Force. Han tjente i flyvevåbnet indtil 1958, hvor han indledte en journalistisk karriere, først hos nyhedsbureauet Reuters og senere hos BBC indtil 1968. Hans sidste job var som korrespondent i Nigeria, hvorfra han dækkede Biafra-krigen. Det gav stødet til hans første bog "The Biafra Story" i 1969.

Mange af Forsyths romaner er udkommet på dansk. Ud over "Sjakalen" og "Odessa kartoteket" blandt andre "Hævneren", "Guds knyttede næve" og - som den seneste - "Afghaneren", der tager afsæt i terrorsituationen efter den 11. september.

Forsyth er et aktivt medlem af det konservative parti, som har hædret ham med en pris for hans tjenester for den konservative bevægelse i Storbritannien. Han er også en stærk tilhænger af monarkiet og anbefalede i sin bog "Icon" et konstitutionelt monarki i Rusland som den bedste løsning efter Sovjetunionens kollaps.

Og så er han protektor for en organisation, der går ind for, at Storbritannien trækker sig ud af Den Europæiske Union. (ritzau)

Thrillerens store mester

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce