Talent for at skrive sange


Talent for at skrive sange

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

80 år: Den ene del af det amerikanske brødrepar bag musikken til en række Disney-film, Richard M. Sherman, fylder 80 år torsdag.

Sammen med sin storebror Robert trådte Richard i deres kendte sangskriver-far, Al Shermans, fodspor og har opnået et af de mest produktive, berømmede og længst varende partnerskaber inden for populærmusikken.

Walt Disney fik et godt øje til the Sherman Brothers, da de i 1958 første gang røg ind på amerikansk top ti med sangen "Tall Paul". Disney ansatte brødrene som sangskrivere for sine filmstudier, og dermed kom Richard Sherman sammen med sin bror til at stå for musikken til film som "Junglebogen", "Aristocats", "Peter Plys", "Forældrefælden" - og med allerstørst succes, "Mary Poppins" i 1964.

"Mary Poppins" skaffede Sherman-brødrene Oscars for både bedste filmmusik og bedste sang, "Chim Chim Cher-ee". Også en anden sang fra filmmusicalen, "Supercalifragilisticexpialidocious" blev et megahit.

I de følgende år nomineredes Richard og Robert Sherman ni gange til en Oscar. To gange vandt de en Grammy, og med tiden er det blevet til 23 guld- og platin album.

Til verdensudstillingen i New York i 1964 skrev de sangen "It's a small world", der regnes for en af de hyppigst fremførte sange på kloden. (ritzau)

Talent for at skrive sange

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce