Tænker stadig på Odense


Tænker stadig på Odense

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

90 år: Pensioneret politiassistent Regner Clausen, Roskilde, der er født og opvokset i Odense, fylder 90 år torsdag.

Han har siden sin barndom altid følt en særlig tilknytning til Odense, hvor han har familie, og hvor han voksede op i Frederiksgade 11.

Hans far var murermester, og der var syv børn, hvoraf Regner Clausen er den sidste nulevende.

Regner Clausen blev udlært murer, aftjente værnepligt ved Fynske Livregiment og læste herefter til arkitekt, men måtte afbryde studierne, da han blev genindkaldt i længere tid på grund den truende krigsfare.

I 1941 søgte han ind i politiet og var meget aktiv i modstandsbevægelsen og måtte gå under jorden den 19. september 1944, da politiet blev taget. Han dannede et våbenmodtagerhold på 40 mand, de fleste politifolk men også en del civile, der modtog våben på Roskildeegnen ved en del nedkastninger.

Efter krigen var han med til at danne hjemmeværnsforeningerne, og han oprettede det første Hjemmeværnspolitikompagni i Roskilde, som han var kompagnichef for. Han var samtidig formand for Roskilde Hjemmeværnsgaard og for Politikompagniernes Støtteforening, der oprettede skole i Julebæk, Helsingør

Regner Clausen var i en længere periode udkommanderet som stationsleder i Dalum på grund af stationslederens sygdom. I 1966 flyttede han fra Roskilde til Hørsholm, hvor han blev souschef ved ordenspolitiet, og senere blev han lærer ved politiskolen som leder af politiskolens internatkurser på Julebæk, hvorfra han blev pensioneret.

Regner Clausen har siden 1958 været medlem af Den Danske Frimurerorden og modtog i april 50 års jubilæumstegn. Hustruen, Ely, der også var odenseaner, døde i 2006. Regner Clausen bor nu på plejehjemmet Kristiansminde i Roskilde, hvorfra han kører sine daglige ture på sin el-knallert.

Tænker stadig på Odense

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce