Synlig retspræsident


Synlig retspræsident

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

60 år: Som den yngste nogensinde kunne Bjarne Christensen tilbage i 1994 kalde sig præsident for Vestre Landsret i en alder af 45 år. Et hverv, som dagens 60-års fødselar bestrider den dag i dag.

Bjarne Christensen har siden sin juraeksamen fra Københavns Universitet i 1974 været vidt omkring i det danske samfund. Først som sekretær i Justitsministeriet, og tre år senere som dommerfuldmægtig i Silkeborg.

I 1980 skiftede Bjarne Christensen dommerstanden ud med anklagemyndigheden, da han blev ansat som medhjælper hos den statsadvokaten for Sjælland.

I midtfirserne skiftede Bjarne Christensen endnu engang spor, da han blev fængselsinspektør i Direktoratet for Kriminalforsorgen.

I sin egenskab af præsident for den ene af Danmarks to landsretter, rejste Bjarne Christensen kritik af lovgivningsarbejdet, der ledte op til den såkaldte "rockerlov", der åbnede på for brug af civile agenter. Og sidste år påpegede han, at der var plads til forbedringer i mange kommuner, når det gælder om at redegøre for, hvordan sikrer lægdommere der repræsenterer befolkningssammensætningen.

Siden 2001 har Bjarne Christensen været formand for Retsplejerådet. Desuden tjener han som censor ved de juridiske uddannelser ved Københavns- og Aarhus Universitet. (ritzau)

Synlig retspræsident

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce