Sydfyns ihærdige S-leder


Sydfyns ihærdige S-leder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

80 år: Tidligere mekaniker, transportlærer, AMU-leder og fællesledelsesformand Kaj Dam, Kogtvedparken 4, Svendborg, der fylder 80 år torsdag, fratrådte for en halv snes år siden som højt værdsat faglærer på AMU-Fyn i Svendborg.

Han holder dog fortsat godt øje med skolen og står i tæt forbindelse med både den og dens andre tidligere medarbejdere. Det sker især som formand for det, han selv kalder "sit hjertebarn", den meget aktive seniorklub, hvis medlemmer jævnligt holder hyggemøder eller drager på udflugt sammen. Så bliver der snakket både politik, om skolearbejde dengang og nu, og om de mange gøremål, der optager den enkeltes otium.

For Kaj Dams vedkommende er det mest familie, hus og have, men hans livslange politiske engangement fornægter sig ikke: Han er stadig i bestyrelsen både for AOF og Socialdemokratiet i Svendborg. På den post har han i årtier holdt nær kontakt også til partimedlemmerne i byrådsgruppen.

Kaj Dams politiske interesse og partitilhørsforhold knytter sig til barndomshjemmet i det nordjyske. Hans far var kontorbestyrer i arbejdsmændenes forbunds kontor i Hjørring samt bestyrer af byens pendant til Folkets Hus. Hjemme boede forældrene og de fire børn i en lille to-værelses lejlighed og dannede i 1930'erne og 40'erne en rigtig "arbejder-familie".

Valgt blandt 38

Kaj Dam blev uddannet som automekaniker og arbejdede ved GM i Kgs. Lyngby. Efter seks år i forsvaret og et enkelt år i Grønland arbejdede han en periode i Vejle, hvor han var medlem af den lokale Metal-afdelings bestyrelse.

Via sine forbindelser i Metal fik han jobbet som instruktør på specialarbejderskolen i Herning, hvor han tog pædagogisk uddannelse, så han i 1974 kunne søge og få jobbet som leder af den fynske specialarbejderskoles afdeling i Svendborg - udpeget blandt 38 ansøgere.

Lige siden har han været med til at præge Socialdemokratiet i søfartsbyen, hvor han i mange år holdt den røde fane højt som formand for den socialdemokratiske fællesvirksomhed. Det var her, man fik samarbejdet til at fungere mellem de enkelte lokalforeninger og for eksempel snakke sammen, når der skulle findes kandidater til byrådsvalgene.

I 1980 kvittede han lederjobbet på specialarbejderskolen, fordi det var blevet for administrativt. Han ville hellere være med, hvor det aktive foregår og fortsatte derfor som faglærer i det, der da var kommet til at hedde Amu-Fyn.

Her var han så afholdt, at han blev overtalt til et ekstra år som timelærer, da han som 70-årig ellers faldt for normal-ansættelse.

Sydfyns ihærdige S-leder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce