Svensktoppens grand old lady fylder 80

Den svenske sanger Lill-Babs fylder 80 år fredag den 9. marts 2018. (Foto: 10080 Fredrik Sandberg/TT/Scanpix 2018)

Svensktoppens grand old lady fylder 80

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fredag den 9. marts fylder Barbro Margareta Svensson, bedst kendt som Lill-Babs, 80 år. Og er still going strong, som man siger i hendes branche.

Da The Beatles gæstede det svenske tv-program "Drop In" i 1963, var legenderne fra Liverpool endnu forholdsvis ukendte.

Stjernestøvet havde til gengæld for længst lagt sig over en af programmets øvrige gæster Lill-Babs. Derfor var det også hende, der delte autografer ud til de fire unge mænd.

Den dag i dag er Lill-Babs for mange svenskere lige så svensk som kongehuset og Volvo, og en dokumentarudsendelse om hende kan tiltrække over en million seere. Som lille blev hun kaldt "Lillan" og "Babsan". Kælenavnene blev senere til Lill-Babs, og under det navn er hun kendt som sangerinde og skuespiller.

Den første musik udgav hun helt tilbage i 1954. Hun var blevet opdaget af orkesterleder Simon Brehm, som i mange år var Lill-Babs' manager.

Hun har indspillet flere hits som "Klas-Göran", "Itsy bitsy" og "Jag är en tuff brud i lyxförpackning".

Svenskerne fik i tidernes løb ikke lov til at have sangerinden for dem selv. I 1960'erne arbejdede hun også i Østtyskland. Hun lavede plader, indspillede film og medvirkede i tv-shows.

Hun er mor til tre døtre, Malin Berghagen, Kristin Kaspersen og Monica Svensson. Sidstnævnte fik hun i en alder af blot 16 år.

At være gravid i en så tidlig alder gjorde, at hun gik med selvmordstanker. Det fortalte hun for nylig i dokumentarserien "Lill-Babs - Leva livet", der blev set af en million seere på svensk tv.

- Jeg sad ved Skeppsbron (i Stockholm, red.), overvejede at tage nogle piller og forestillede mig, at jeg ville falde i søvn, falde ned i vandet og ikke mærke noget. Men jeg smed tabletterne og gik. Lykkeligvis, sagde hun i udsendelsen.

Lill-Babs optræder stadig regelmæssigt, nogle gange solo, andre gange sammen med kollegerne Siw Malmkvist og Ann-Louise Hansson. (Ritzau)

Svensktoppens grand old lady fylder 80

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce