Stor ildsjæl på lille sydfynsk ø


Stor ildsjæl på lille sydfynsk ø

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

60 år: Else Hjort Nielsen, Drejø Skov 1, Drejø, der fylder 60 år søndag, er født på Tåsinge, men kom allerede som otte-årig til Drejø, hvor forældrene overtog bedsteforældrenes gård, "Kockgården".

I 1966 rejste Else H. Nielsenn til Svendborg og kom i lære som freelance-dekoratør hos Palle Saabye. Som udlært fik hun job i Magasin, København, og senere fulgte højskoleophold i Vestjylland og et år i England, hvoreftrer hun læste til fritidspædagog i Odense.

I 1976 flyttede hun til Drejø og blev to år senere gift med Leif Nielsen, der er født på nabogården til "Kockgården". Han overtog i 1980 fødegården, "Elmelund", som han stadig driver.

Selv er Else H. Nielsen tilsynsførende ved Drejø Feriekoloni, der er indrettet i øens tidligere strandhotel.

Det er også Else H. Nielsen, der for Svendborg Bibliotek forestår bogudlånet til øens beboere med et par låne-timer hver onsdag. Indtil Drejø Skole lukkede i 1991, var hun formand for skolenævnet, og i dag yder hun en stor indsats som redaktør for Drejø Posten, der udkommer en gang om måneden med stort og småt om livet på Drejø.

Også posten som medlem af menighedsrådet, formand for boligforeningen og medlemsskabet af sangkoret er med til at udfylde den travle hverdag. Nogle ekstra timer bruger hun som leder af øens lokalhistoriske arkiv.

Som yderligere understregning af et aktivitetsniveau ud over det sædvanlige huskes stadig Else H. Nielsens flotte model af Drejø By, som den så ud, inden brandkatastrofen i sommeren 1942 udslettede de fleste af byens huse og gårde. Modellen kan stadig ses på Gl. Elmegaard, der fungerer som Drejøs museum. ( - elo.)

Stor ildsjæl på lille sydfynsk ø

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce