Stjernen fra Wembley

Eks-fodboldspilleren Henning Jensen er her med Frank Arnesen til FodboldGalla i 2006.
Foto: Polfoto.

Stjernen fra Wembley

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fødselsdag 60

Den tidligere professionelle fodboldspiller, vinhandler Henning Jensen fylder 60 år i dag.

Henning Jensen er født og opvokset i Nørresundby, og foretog i 1972 et opsigtsvækkende spring, da han fra det lokale Danmarksseriehold, NB, blev købt af tyske Borussia Mönchengladbach. Her var han i årene 1972-76 en lynende farlig og teknisk velfunderet angriber sammen med bl.a. Jupp Heynckes og Allan Simonsen.

Den spanske storklub Real Madrid havde længe luret på danskeren, og i 1976 købte de ham af tyskerne. Han havde tre blændende sæsoner i Real Madrid frem til 1979, da han blev solgt til Ajax Amsterdam.

Den rappe nordjyde nåede at blive national mester i både Tyskland, Spanien og Holland. Han fik 22 landskampe og scorede ni mål i den rød-hvide trøje.

Han er især kendt for sit spektakulære flyvende hovedstødsmål i en gallakamp på Wembley i 1973 mellem de daværende seks EF-lande og de tre ansøgerlande. Billedet af hans mål pryder forsiden af Hans-Jørgen Nielsens roman "Fodboldenglen" fra 1979.

Efter sin hjemkomst i 1981 spillede Henning Jensen to sæsoner i AGF og én i sin barndomsklub Nørresundby.

Han investerede en stor del af sine penge i sportstøjsfirmaet Hummel, og det var knap så klogt. Firmaet gik konkurs i 1993 også var tæt på at trække den sympatiske nordjyde med i faldet.

De senere år har han slået sine folder som vinimportør i firmaet "Real Jensen Vine Aps".

Stjernen fra Wembley

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce