Stjernen er blegnet

Actress Rebecca De Mornay arrives at the United Nations Awards Gala Dinner to Honor Unsung Heroes of Poverty Eradication, held at the U.N. headquarters in New York, on Tuesday November 8, 2005. (Pictured : Rebecca De Mornay). Photo by Nicolas Khayat/ABACAUSA.COM
Foto: NICOLAS KHAYAT/ABACA

Stjernen er blegnet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fødselsdag 50

Kommer vi til at se mere til Rebecca de Mornay på filmlærredet i de kommende år?

Eller bliver det fortrinsvis i mainstream-serier på kommercielle amerikanske kanaler, at vi vil kunne opleve denne skuespiller, der tidligt i karrieren tegnede mere end lovende, men ligesom ikke er kommet ret meget længere?

Rebecca de Mornay, der fylder 50 lørdag, har efternavnet efter sin stedfar, som døde, da hun var fem år. Set med amerikanske øjne er hun noget af et eksotisk fænomen, idet hun taler flydende fransk og tysk. Hun voksede op i Frankrig, Østrig og i England, hvor hun var elev på den progressive Summerhill School.

Filmdebuten fik Rebecca de Mornay i 1982 i instruktøren Francis Ford Coppolas "One from the Heart". Året efter kom hendes gennembrud i "Fræk business", hvor hun spillede sammen med Tom Cruise, og de to fandt også sammen privat. Forholdet varede to og et halvt år, mens der i denne periode fortsat var masser af roller til de Mornay.

Hun spillede sammen med Jon Voight i "Runaway Train", og blandt hendes øvrige film fra disse år kan nævnes "The Trip to Bountiful", der indbragte Geraldine Page en Oscar for bedste kvindelige hovedrolle.

I starten af 1990’erne lagde publikum og anmelderne især mærke til de Mornay i "Hånden på vuggen". I 1995 kom den meget opreklamerede "Never Talk to Strangers", en erotisk gyser, hvor hun havde Antonio Banderas som medspiller. Filmen holdt langt mindre, end den lovede, og det er også den retning, hendes karriere har taget siden.

Rebecca de Mornay var på et tidspunkt kæreste med Leonard Cohen, og hun har to opløste ægteskaber bag sig, senest med Patrick O’Neal, søn af skuespilleren Ryan O’Neal, som hun blev skilt fra i 2002. De Mornay og O’Neal har to børn sammen. (ritzau)

Stjernen er blegnet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce