Stemmen bag "Shout" trives i bedste velgående

Tidligere Grand Prix vinder og Bond-sanger Lulu fylder 60 år i dag.

Stemmen bag "Shout" trives i bedste velgående

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lulu oplader fortsat sin røst

"Shout" lød det i 1964 med en hæs stemme, fuld af ungdommelig energi, og sangen blev det første hit for en 15-årig skotsk pige, der var døbt Marie McDonald McLaughlin Lawrie, men for nemheds skyld kaldte sig Lulu.

44 år og mange hits senere er hun stadig aktiv og et stort navn i branchen med nye indspilninger, turnéer og eget radioshow. I dag fylder Lulu 60.

Fra karrierens start var hun forsanger i Lulu and the Luvvers, men det varede ikke længe, før hun skilte sig af med gruppen for at markere, at nu var hun helt og aldeles sin egen.

"Here Comes the Night" og "The Boat that I Row" var andre store succeser fra de første år, og i 1967 medvirkede hun i sin første spillefilm. Lulu havde Sidney Poitier som medspiller i "To Sir with Love" og sang selvfølgelig titelmelodien.

I 1969 indfandt sig et højdepunkt i karrieren, da Lulu deltog i det europæiske Melodi Grand Prix. Hendes sang, "Boom-Bang-a-Bang," delte førstepladsen med tre andre, og herefter blev reglerne ændret, så det aldrig kunne ske igen.

Fem år senere sang hun titelmelodien i James Bond-filmen "The Man with the Golden Gun".

Selv om der efterhånden blev længere mellem hendes hits, bevarede hun sin position, bl.a. i kraft af flere musicalroller og tv-programmer.

Hendes seneste cd'er har til dels været opsamlinger og genudgivelser, og i årenes løb har hun ofte optrådt og indspillet sammen med andre kendte navne.

I 2002 udkom "Together", hvor Lulu havde selskab af folk som Elton John, Paul McCartney, Cliff Richard og Ronan Keating. Samme år fandt selvbiografien "I Don't Want to Fight" vej til forretningerne.

Lulu har to opløste ægteskaber bag sig. 1969-73 var hun gift med Maurice Gibb fra The Bee Gees og 1977-1995 med sin tidligere frisør, John Frieda. Sammen har de sønnen Jordan Freida. (ritzau)

Stemmen bag "Shout" trives i bedste velgående

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce