Som født på en motorcykel


Som født på en motorcykel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Portræt

På søndag runder en af dansk motorsports i bogstaveligste forstand tungeste drenge de 70 år, og han gør det med samme attitude som for et halvt århundrede siden.

Håret er godt nok blevet gråt, men det, der befinder sig lige under hårbunden, er mere end intakt, og der bliver dagligt tænkt og skrevet om specielt de motoriserede tohjulede transportmidler, som Villy Poulsen blev født direkte ind i og til.

Faderen, Marius Poulsen, havde egen forretning, hvorfra der solgtes motorcykler, og der var naturligvis et tilhørende værksted.

Marius Poulsen var en særdeles aktiv sportsmand, og det smittede af på sønnen, som, så snart han havde smidt sutten, slugte al viden om motorcykler.

Fælles for far og søn var også arbejdet i Fyns Motor Sport, og søndagens fødselar var med til løb på baner inden- og udenlands, mens han endnu gik i skole.

Her lærte han alle sportens store og små navne at kende. Noget, der kom ham til gode, da han var blevet uddannet journalist og gav sig i kast med skriverierne som motorredaktør på Jyllands-Posten.

Hurtigt kunne han også kalde sig forfatter, og det er en utrolig mængde læse- og lærevenlige bøger, der siden kom og fortsat kommer fra Poulsen.

I 1965 var han med til at danne Dansk Veteran Motorcykelklub. Tre år senere tog han initiativ til de senere så berømte Egeskovløb, som han var øverste ansvarlige for i knap 15 år.

Villy Poulsen har gennem årene selv haft omkring 500 motorcykler. Derudover arvede han også faderens og broderens interesse for at bevare udsøgte modeller for eftertiden, og det var netop familien Poulsens maskiner, der dannede basis for veteranmuseet på Egeskov. Størstedelen af samlingen var Villy Poulsens. Han solgte den til familien Ahlefeldt i 1992.

Det samme år startede han forlaget Classic. Det blev afhændet i 2006, men Poulsen er fortsat aktiv på månedsbladet Klassisk Bil og MC. I 2007 åbnede han desuden hjemmesiden www.villymotor.dk.

Hvert år er Poulsen rejseleder til MC-sportens højborg, Isle of Man. Han har fortalt om løbet snesevis af gange på tryk og også lavet egne udsendelser på TV 2.

En del af sin tid tilbringer Villy Poulsen, der også har en mangeårig karriere bag sig som international dommer, i sit nedlagte husmandssted på Langeland. Her opdrættes herlige, velsmagende og kødfulde Plymouth Rock-kyllinger, ænder og gæs, og der fiskes lystigt fra jollen, der har sin faste plads i Lohals Havn.

Fritiden har også i stor udstrækning været brugt på cricketsporten. Både som aktiv og som leder. Poulsen har været formand for Pressens Cricket Club og var medstifter af Fionia Cricket.

Som født på en motorcykel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce