Søens sikkerhedschef


Søens sikkerhedschef

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

60 år: Søfartsstyrelsens direktør Jørgen Hammer Hansen, Frederiksberg, har været embedsmand i hovedparten af sit erhvervsaktive liv.

Han tog juridisk embedseksamen fra Københavns Universitet i 1975 og var i en kortere periode sekretær i Forbrugerklagenævnet. Efter et kortere mellemspil som advokatfuldmægtig hos Advokaterne, Bredgade 3 i København, blev han fuldmægtig og senere kontorchef hos Forbrugerombudsmanden.

Jørgen Hammer Hansen blev i 1986 kontorchef i Erhvervsministeriet og afdelingschef i ministeriet, før han i 1996 blev direktør for Søfartsstyrelsen, der er øverste ansvarlige myndighed for sikkerheden og standarden om bord på de skibe, der besejler Danmark.

Han er en ivrig fortaler for indførelse af promillegrænser til søs og har indgået internationale aftaler om certificering samt aftaler om et kontrolsystem, der tillader søfartseksperter fra IMO at undersøge, om myndighederne overholder reglerne for blandt andet havnekontrol.

Sammen med søfartsskolernes rektorer og Danmarks Rederiforening har han lagt et stort arbejde i kampagner for at få flere unge ind på landets søfartsuddannelser.

Jørgen Hammer Hansen blev i 2007 formand for Consultative Shipping Group, som overvåger skibsfartspolitiske tiltag, der diskriminerer eller hæmmer søfartens fri adgang til markederne. Organisationen har 18 medlemslande.

Jørgen Hammer, der fylder 60 år i dag, er gift og har to børn. (ritzau)

Søens sikkerhedschef

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce