Smørrebrødsdronning er stadig aktiv

Ida Davidsen er ekspert i smørrebrød, hendes seddel har 250 forskellige stykker.POLFOTO

Smørrebrødsdronning er stadig aktiv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

70 år: Hun har en smørrebrødsseddel så lang, at den er havnet i Guinness Rekordbog. De berømte stykker højtbelagte har navne som Michael Laudrup, Ritt Bjerregaard og Lone Hertz.

Danmarks ukronede smørrebrødsdronning, Ida Davidsen, fylder 70 år lørdag.

Historien om familien Davidsens fornemmelse for smørrebrød starter helt tilbage i 1888, hvor vinhandler Oskar Davidsen åbnede en vinstue i København. Siden begyndte hans kone at lave smørrebrød til de sultne gæster, og rygtet om de lækre bidder spredtes hurtigt.

Succesen flyttede i 1965 til Søpavillonen, som ligger ved søerne i København, hvor Ida Davidsen som barn hjalp til i restauranten. I 1978 åbnede hun så sin egen restaurant i Store Kongensgade 70, hvor den også ligger i dag.

Ida Davidsen har desuden haft opgaver rundt omkring i verden, hvor hun har fungeret som konsulent, udgivet bog om smørrebrød og deltaget i tv-programmer. Og i 1964 var hun involveret i at åbne en dansk restaurant i Brasilien, hvor hun stadig har det gastronomiske ansvar sammen med sin mand, Adam Siesbye.

Da Ida Davidsens smørrebrødsseddel blev optaget i Guinness Rekordbog, lød listen på 178. I dag kan man vælge mellem 250 stykker, og restauranten tiltrækker stadig sultne gæster fra hele verden.

Ikke alle er dog udelt begejstrede for smørrebrødet. I en anmeldelse i Jyllands-Posten fra 2006 fik Ida Davidsen kun to stjerner.

(ritzau)

Smørrebrødsdronning er stadig aktiv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce