Fødselsdag 50
Han har kørt ikke færre end 22 VM-titler i hus, og er dermed den mest vindende speedwaykører gennem tiderne, ikke blot i lille Danmark, men i hele verden.

Hans Nielsen har dermed givet både Ole Olsen, Erik Gundersen og fynboen Nicki Pedersen baghjul. De har hver vundet tre individuelle VM-titler.

De 22 trofæer, som Hans Nielsen har vundet, fordeler med fire individuelle titler og 18 hold- og parmesterskaber.

I dag, 2. juledag, er det 50 år siden Hans Nielsen kom til verden. Han er vokset op i landsbyen Arentsminde ved Brovst i Han Herred, hvilket hans nordjyske dialekt så tydeligt afslører.

Allerede som knægt satte han sig i sadlen, og i 1980’erne var han sammen med Erik Gundersen én af verdens stærkeste i sin sport.

Han blev verdenmester i 1986 i Katowice i Polen, i 1987 i Amsterdam, i 1989 i München og i 1995 i Grand Prix-seriens første år. Fra 1984 til 1992 kørte han for den britiske klub "Oxford Cheetahs", hvor hans kolleger gav ham det drillende kælenavn "Professoren". På slaggerne var Hans Nielsen kendt for sin elegante, rolige stil på motorcyklen, og også uden for banen var han vellidt som et afbalanceret og imødekommende menneske.

I dag har han næsten sluppet håndtaget og kontakten med speedway-sporten. Det sker dog, han dukker op ved større speedwaybegivenheder i ind- og udland, men ellers nyder han et tidligt otium som vendelbo i Strandby nær Frederikshavn.

Her giver han sin kone Susanne en hånd med i butikken "Hos Sanne" i Frederikshavn, og så har han frem for alt kastet sin kærlighed på golfsporten.

Han har egen private bane ved hjemmet i Strandby, og her har han og familien gået mange runder. Datteren Daisy og sønnen Daniel har med faderen som caddie har de senere år markeret sig med flotte resultater. Fødselsdagen fejrer Hans Nielsen i det store udland - og i nærheden af en golfbane, fortæller vore nordjyske kilder.jkj@fyens.dk
  • Fyens Stiftstidende