Skuespiller og topmodel i over 30 år fylder 60

(ARKIV) Andie MacDowell attends a special screening of "Love After Love" at Roxy Cinema Tribeca on Wednesday, March 28, 2018, in New York. Den amerikanske skuespiller Andie MacDowell fylder 60 år lørdag den 21. april 2018.. (Foto: Andy Kropa/Ritzau Scanpix)

Skuespiller og topmodel i over 30 år fylder 60

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den amerikanske skuespiller og model Andie MacDowell, der fylder 60 år lørdag den 21. april, fik sit filmgennembrud i Steven Soderberghs lille ægteskabsdrama "Sex, Løgn og Video" i 1989.

Filmen blev en stormende succes og indbragte hende en Golden Globe-nominering og flere andre hæderspriser.

Indtil da var det en kamp at være skuespiller - også selv om det ikke skortede på roller, fortæller MacDowell.

- Af alle skuespillere i verden fik jeg formentlig den værste start, fortalte hun for nylig til det amerikanske underholdningsmedie Vulture.

Her henviste hun til sin sydstatsdialekt, som hun bar med sig fra opvæksten i små kår i South Carolina. Den var så iørefaldende, at den ikke kunne bruges i rollen som Jane Porter i debutfilmen "Greystoke - Legenden om Tarzan, Abernes Konge" fra 1984. I stedet måtte den erfarne kollega Glenn Close lægge stemme til.

Mange kender også MacDowell som Carrie i den populære britiske spillefilm "Fire Bryllupper og En Begravelse" fra 1994, der ligeledes indbragte hende en Golden Globe-nominering som bedste kvindelige skuespillerinde.

Siden har Andie MacDowell haft et hav af filmroller, senest "The Last Laugh" i 2018.

Hendes ansigt har været kendt siden først i 1980'erne, da hun var model for modemagasinet Vogue og blikfang i reklamer for Calvin Klein, Armani, L'Oréal og Yves Saint Laurent.

Inden filmkarrieren læste Andie MacDowell drama - method acting - ved Actors' Studio i New York. De senere år har hun især gjort sig i tv-serier og små "independent"-film.

MacDowell har været gift to gange, første gang i 1986 med ranch-ejer og tidligere model Paul Qualley, med hvem hun har en søn og to døtre. De blev skilt i 1999.

To år senere giftede hun sig med forretningsmanden Rhett Hartzog - denne gang holdt ægteskabet i tre år. (Ritzau)

Skuespiller og topmodel i over 30 år fylder 60

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce